Volvo S80: motor olie

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4 turbo

Hallo,ik wou graag een flesje motorolie bij me hebben voor onderweg.nu weet ik zeker dat de garage waar ik kom 0w40 heeft gebruikt bij de beurt.ik ben naar de volvo dealer gegaan voor een bijvul flesje van 1 liter. tot mijn verbazing kreeg in 5w40 mee.dit was de olie die erop moest.is dit zo en kan ik dit wel mengen met 0w40?en als dit toch niet de goede is, kan ik dit wel gebruiken zonder schade er van te krijgen?
groet rene

renecoupe

Geplaatst door renecoupe (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

geen probleem, maar waarom heb je bij de garage niet gevraagd naar 0 w40 en weet je zeker dat er 0w40 in je auto zit?

renecoupe (0), 12 jaar geleden

bedankt voor je snelle reactie!mijn monteur plakt een sticker met de olie die er in zit onder de motorkap.ik kreeg de olie keurig in een tasje mee, en ging er van uit dat het uiteraard de goede was.zag t thuis pas.maar als t geen probleem is vind ik t goed.verbruikt toch niet veel.om de 8000 km een scheutje erbij om boven de helft te blijven.nogmaals bedankt! groet rene

Wauter (0) PRO, 12 jaar geleden

Beide olieen zijn eigenlijk niet goed, er hoort een 5W30 olie in deze auto.

'Vroeger' zat overal 10W40 in, maar tegenwoordig zijn er veel verschillende olieen noodzakelijk indien je een universeel garagebedrijf hebt.

Kan het kwaad? Als ik nu 'nee' zeg en morgen ontstaan er toch problemen, heb ik het gedaan. In feite behoort men zich aan de voorgeschreven olie te houden, wordt niet voor niks voorgeschreven.

renecoupe (0), 12 jaar geleden

ook bedankt voor de ractie!toch wel raar dat de dealer mij deze olie geeft.heb trouwens het onderhoudsboekje nagekeken en daar stond bij de beurten in dat er soms 0w40 en soms 5w40 in ververst is.echt raar dat het nooit t zelfde is.en 5w30 heeft er volgens mij nog nooit ingezeten!mag verwachten dat de dealer het toch bij t goede einde heeft.ik heb mijn flesje gewoon bij me en zal t gebruiken als t nodig is, maar zal er bij de volgende beurt eens laten uitzoeken.groet rene

volvo 1971 (0), 12 jaar geleden

Nooit te snel zijn met olie bijvullen.
Zolang het olie peil niet beneden minimum is gezakt, dan hoef je niet bij te vullen!
Doe je dit wel, dan gaat een motor olie verbruiken.

Ik heb er 1 met ruim 3,5 ton op de teller en als ik die ververs dan zakt het olieniveau binnen 3 weken van maximum naar bijna minimum en daar blijft het olie pijl ook staan! Pas na ca 15000 km zakt het peil verder tot onder minimum.

de 2.4 turbo krijgt wel de goede olie.
Maar elke motor heeft zijn eigen ""persoonlijke"" motor peil!

renecoupe (0), 12 jaar geleden

hallo erwin, bedankt voor je bericht!ik dacht dat het t beste was als t halverwege stond, vandaar! ik probeer het uit en zal wel regelmatig peilen om het in de gaten te houden.vriendelijke groet rene

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S80 of stel zelf een nieuwe vraag.