Volvo S40: motor slaat af

Bouwjaar: 1996, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0

Ik heb dit probleem alleen bij koud weer. opstarten gaat nog. draait stationair goed, maar zodra ik de gaspedaal intrap slaat de motor af. Met pijn en moeite, bij de 3de poging doet ie het wel, maar rijd dan stotterend weg. Nadat de motor warm is, is het probleem weer weg. Zou dit aan de brandstofpomp kunnen liggen?

CemTascilar

Geplaatst door CemTascilar (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan5047 (0) PRO, 11 jaar geleden

maar als de motor warm is rijd u dan op benzine of op lpg ?

CemTascilar (0), 11 jaar geleden

Er is daarna nog een probleem. Ben het vergeten erbij te plaatsen, namelijk nadat de motor warm is gelopen. Dan gaat de toerenteller heen en weer. Het lijkt net of de motor af gaat slaan, maar dat gebeurt dan niet. Iemand enig idee??

CemTascilar (0), 11 jaar geleden

Na zo'n 5 min slaat het automatisch over naar lpg

jan5047 (0) PRO, 11 jaar geleden

en als je hem terug zet op benzine met warme motor is het dan wel goed, ik zit te denken aan de temp sensor, laat deze eens controleren

CemTascilar (0), 11 jaar geleden

Ja dan is het wel goed. temp sensor? Kan het morgen laten controleren

CemTascilar (0), 11 jaar geleden

Motor afslaan met koud weer is inmiddels opgelost door vervangen motor temperatuursensor. Bij stationair draaien van de motor op gas geen probleem, maar op benzine slaat de toerenteller op hol. Stappenmotor is inmiddels ook al vervangen. Iemand nog enig idee? Jan, nog bedankt voor je tip en reactie!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.