Volvo V40: motor slaat af als hij warm is (diesel)

Bouwjaar: 2001

Hallo,

Ik rijd een V40 1.9D Phase2 uit 2001, en die vertoont het volgende probleem. Als het warm weer is en ik heb een tijdje gereden (motor ook warm) dan slaat hij af zo gauw ik het gas loslaat en de koppeling intrap, bijvoorbeeld in een file als ik het gas loslaat om te remmen. Vorige zomer heb ik hier veel last van gehad en de garage heeft toen niks kunnen vinden. Ze hebben alleen de boardcomputer gereset maar daarna kwam het nog wel voor. De hele winter heb ik geen problemen gehad, en vandaag deed hij het weer voor het eerst. Bij een koude motor heb ik geen problemen. Vorige week zijn er nog nieuwe filters in gegaan. Heeft iemand een idee wat dit kan zijn?
Alvast bedankt.

tom11511

Geplaatst door tom11511 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

tom11511 (0), 18 jaar geleden

Hoi Joey,

De airco staat niet aan, dat soort dingen heb ik ook al aan gedacht. Ook als ik de lichten alleen op stadslicht zet kom het nog voor. Hoe hoog is jouw toerental stationair? Bij mij 700.

tom11511 (0), 18 jaar geleden

Na het vervangen van de EGR klep is het probleem niet meer voorgekomen. Het is de hele week al boven de 25 graden buiten dus ik heb het goed kunnen testen... Alles bij elkaar toch wel een dure grap (600 euro) maar een auto moet rijden en niet stilstaan..

gr, Tom

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.