Volvo 940: Motor slaat niet aan

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2,3 IC turbo

De motor van mijn Volvo start wel maar slaat niet aan. Er is benzine en gas getankt. Omdat ik gen idee had wat er mis was heb ik de auto met een andere gestart en dat ging eerst niet. Bij een 2e poging starte de motor wel. De auto heeft later gestart en gelopen. Mijn vrouw werkt in de verzorging en gaat zo 5 a 6 clienten langs de Volvo heeft het steeds gedaan. Nu twee dagen later de Volvo start nog wel maar slaat niet meer aan ook niet op een andere accu, je kan blijven starten tot de accu leeg is maar aanslaan ho maar. De bougies vonken wel. Is er soms een relais of iets die niet goed werkt of zo. De dynamo laadt wel op dit weet ik omdat ik deze eerder had leeg gestart en bij 10km rijden dan is ie weer start klaar is gebleken. Het glas vlakje van de gel accu is groen. Wie weet er raad.

met vriendelijke groet,

Henk

14he06nk56

Geplaatst door 14he06nk56 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 940? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

brunello (0) PRO, 14 jaar geleden

start de auto niet op 2 brandstoffen ?

Volvo-Specialist (0) PRO, 14 jaar geleden

Brandstofpomprelais in/op de zekeringkast defect !!!

14he06nk56 (0), 14 jaar geleden

Eerst heb ik maar eens bougies vernieuwd en de verdeler en rotor gereinigd. Daarna proberen te starten, omdat de accu vrijwel leeg was heb ik een hulp accu gebruikt. Tijdens het starten de eerste bougie tegen de massa gehouden, een prachtige vonk en lopen op 3 pitten. Gewoon te gek voor woorden. De accu geladen en de 60 Ah accu uit mijn 142 erin gezet. De 940 draaid en snort dat het een lieve lust is. Van middag de orginele accu geplaatst 6 maanden oud 940 start slecht er blijkt nagenoeg geen power in de 6 maanden oude accu aanwezig. Oorzaak accu, een mens kan gauw op het verkeerde been gezet worden al denk je dat iets nog nagenoeg nieuw is zoek je daar niet zo gauw de oorzaak. Ik ben blij dat er geen grote problemen zijn. Voor de 465.000 km die de auto gereden heeft rijdt hij nog heerlijk. Wij voelen ons als de koning zo rijk met deze Volvo 940.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 940 of stel zelf een nieuwe vraag.