Volvo S60: Motormanagement lampje

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4

Goedemiddag,

Ik heb een probleem met mijn Volvo s60, het motormanagementlampje (uitlaatgassysteem) lampje ging branden dus heb de auto uitgelezen en er kwam uit dat de inlaatdruksensor defect was. Nu heb ik deze vervangen, fout gewist, maar het lampje ging weer branden. Het lampje gaat ook uit na een nacht stilstaan en vervolgens gaat het weer branden wanneer ik constant 70 of 80 km per uur rij. Wanneer ik harder rij, bijvoorbeeld op de snelweg dan gaat het lampje niet branden. Herkent iemand dit probleem?

Reijnders150

Geplaatst door Reijnders150 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S60? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

oldford (0) PRO, 9 jaar geleden

Welke foutcode lees je nu uit?

Reijnders150 (0), 9 jaar geleden

Ik heb dezelfde foutcodes als beschreven in deze engelse topic, het schijn dat dit probleem vaker voorkomt bij een s60 2.4 zonder turbo.

http://www.matthewsvolvosite.com/forums/...

Highway (120) PRO, 9 jaar geleden

Ik weet de bouwjaren niet meer, maar er was een software update voor deze storingscode. Informeer eens bij een dealer of laat een software update uitvoeren.

Reijnders150 (0), 9 jaar geleden

Ik zal in het weekend eerst even de luchtmassameter reinigen met speciale reiniger daarvoor, blijkt dat dit geholpen heeft bij sommigen.

rensk001 (0) PRO, 9 jaar geleden

Nieuwe software op de ECM.

Reijnders150 (0), 9 jaar geleden

Ik vind het wel raar dat de auto na 11 jaar opeens een softwareupdate nodig heeft, dan zou dit probleem zich eerder voorgedaan moeten hebben niet?

Highway (120) PRO, 9 jaar geleden

Nee, er was een service mededeling over geweest dat de foutcode kon optreden. De software van de motor is aangepast. Uit onderzoek bleek er niets fout te zijn, maar de marge te krap en ging het storingslampje te snel aan. Als in het verleden geen SW update is uit gevoerd zou het zomaar kunnen dat het probleem zich nu pas voordoet. Vraag me niet hoe dat kan, maar een software update is niet duur is dus het proberen waard.

Reijnders150 (0), 9 jaar geleden

Ik heb een afspraak gemaakt voor een update, bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S60 of stel zelf een nieuwe vraag.