Volvo V40 1996: motorstoringslampje

Bouwjaar: 1996

motorstoringslampje brand. luchtpomp maakt enorm veel herrie. meet de lambdasonde bij deze auto ook al een luchtoverschot bij koude motor. kan ik dit systeem omzeilen. is de zelfdiagnose uit te lezen zonder testkast/

caddy1492

Geplaatst door caddy1492 (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

De lambda sensor meet niet de luchtpomp en er gaat ook geen storingslampje van branden. Uitlezen moet je even langs een dealer. Het zijn de lagers van de luchtpomp die zoveel herrie maken. De goedkoopste oplossing is stekker los nemen andere oplossing is vervangen maar het ding is erg duur.
Wat het storingslampje betreft denk ik dat er een lambda sensor stuk dat komt wel eens voor. maar even laten uitlezen en je weet het zeker.

caddy1492 (0) PRO, 19 jaar geleden

inderdaad 394 eurie voor een pierburg stofzuiger is verrekte duur! als ik de stekker losneem moet dan ook de vacuumklep die aangestuurd wordt voor de luchttoelaat richting uitlaatspruitstuk worden afgesloten?, want gaat er anders geen uitlaatgas de verkeerde kant op richting de luchtpomp?? storingslampje is trouwens al weer uit. klant is erachter gekomen dat hij gaat branden als hij te snel de sleutel loslaat tijdens starten zodat de motor net niet aanspringt. uit mijn documentatie die ik nog in een hoek vond stond dat de modellen met eobd stekker vanaf 96 met een lh/ of fenix systeem nog met een knippercode uit te lezen zijn. aangezien dit een fenix 5.1 is zou dat dan nog kunnen?? vanaf bosch motronic zou het niet meer mogelijk zijn.

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

gewoon de stekker er af verders niets meer doen wij ook niet.
Het is inderdaad een fenix 5.1 maar hoe je het kunt uitlezen met een knippercode dat weet ik niet? wat zou er ook moeten gaan knipperen. de obd stekker zit naast de tunnelconsole bij de bestuurder.

caddy1492 (0) PRO, 19 jaar geleden

volgens een oude handleiding; pin 16 (+) met led spanningszoeker verbinden met pen 1(ontstekingsgedeelte fenix) of pen 3 (inspuitinggedeelte fenix) vervolgens de aangesloten pen 1 of 3 voor 5 seconden aan massa houden bij ingeschakeld contact. er volgt dan een knippercode. ik heb het geprobeerd maar helaas werkt niet bij deze v 40. storingslamp is nu uit, ik heb de lambda sonde gecontroleerd. zelfs even met een scope. werkt perfect. klant rijdt weer met alle tevredenheid zonder stofzuiger. wel heb ik de vacuumleiding naar de onderdrukklep afgesloten zodat deze niet werkt en kan er nooit uitlaatgas richting de afgezette 'stofzuiger' stromen. bedankt voor alle reacties.

caddy:)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.