Volvo S40: Motortemperatuur/kachel worden niet warm

Bouwjaar: 2000

Hallo,
Mijn motor (1.9 D -95 pk modeltype Fase 1) wordt niet warm. Na 30 km of meer blijft de wijzer op 3 streepjes staan. warmer word hij niet. Er komt dan ook maar een lauw-warme lucht uit de kachel op vol vermogen. Als de buitentemp. daalt, daalt de wijzer/warme lucht ook. Heb er een nieuwe thermostaat ingezet maar helpt niet. Alles blijft hetzelfde. Waar kan dat aan liggen?
Alvast bedankt. Erwin

Erwin2905

Geplaatst door Erwin2905 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Arjen625 (0), 19 jaar geleden

Beste Erwin,

Ik heb een benzine S40 van 1996 en heb hetzelfde probleem..... Ik wijt het zelf aan de temperatuur buiten... is het erg koud buiten.. dan werkt de radiator zo goed dat de motor niet superwarm draait. Dit betekent ook dat je kachel niet zo warm wordt.
Mijn auto wordt wel erg warm als ik de motor lang stationair laat draaien.
Komt er wel "warme" lucht uit de openingen in het dashboard (links-midden-rechts)?

opel_freak (0), 19 jaar geleden

Erwin, dit heb ik ook een keer bij de hand gehad,bleek toch de termostaat te zijn er zijn 2 typen 85 en 90 graden jij moet die van 85 hebben ook komt het wel eens voor dat de fan blijft draaien Gr.Harm

opel_freak (0), 19 jaar geleden

Erwin, jij moet die van 90 graden hebben sorry en Arjen voor de benzine auto`s hadden ze een leren matje met gat er in om voor de radiateur te doen niet vergeten er af te halen bij 5 graden of meer boven nul gr:Harm

Erwin2905 (0), 19 jaar geleden

Arjen, Harm:
gelukkig ben ik niet alleen met dit probleem. Naarmate de buitentemp. stijgt, komt er wel warme lucht binnen. Mijn Termostaat is die van 90 graden, en nieuw.
Bij mijn auto zit een plastic ding om de opening onder in de bumper dicht te maken(harm: het leren matje van vroeger). Dit helpt een heeeeel klein beetje.
Maar nog steeds geen doeltreffend antwoord of er iets kapot kan zijn...
Ik trek mijn handschoenen maar weer aan. Dit kan toch niet voor een auto van deze klasse......

Erwin

opel_freak (0), 19 jaar geleden

Erwin, nee het is niet normaal te noemen als het een keer min 10 zal zijn zal jij niet meer kunnen rijden,en je ramen kunnen ontdooien,ik hoop dat je er achter komt wat de reden is en ik zal in de werkplaats van mijn werk dit ook eens vragen, je hoort van mij. Gr Harm

Erwin2905 (0), 19 jaar geleden

Harm, als je dat wil doen, Graag!!

opel_freak (0), 19 jaar geleden

Hallo Erwin volgens mijn werkplaat chef is het bijna zeker dat het waterpompje niet voldoende capaciteit meer heeft dus het water is al weer koud door het rijden voor het door de radiateur van je kachel komt,motor wordt niet warm zo, andere mogelijkheden weet hij zo niet Gr: Harm

Erwin2905 (0), 19 jaar geleden

Harm, dankjewel voor je info, ik geef het zo verder aan mijn garage. Als het gemaakt is (kan een paar weekjes duren) laat ik dat via Problemcar weten. Bedankt!!!

opel_freak (0), 19 jaar geleden

Laat maar horen,ik kijk toch even verder of ik nog een mogelijkheid kan vinden voor jou probleem. Gr: Harm

Erwin2905 (0), 19 jaar geleden

SUPER!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.