Volvo 850: niet meer stationair na backfire

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v

Mijn 850 glt 20v heeft bij het overschakelen last gehad van backfire, en nu wil hij op benzine helemaal niet meer stationair blijven lopen, en op lpg alleen maar varieerend in toeren van +/- 400 naar 900 en blijft zo op en neer gaan.
Trek ik op lpg de stekker van de staionair regelklep los, dan blijft ie wel lopen als hij warm is....
iemand een idee wat er defect is gegaan door die backfire?

joebar5495

Geplaatst door joebar5495 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 850? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

denk gasklep huis

Hans4037 (0) PRO, 17 jaar geleden

Door de backfire kan er ook ergens een slang van het inlaattraject zijn losgeschoten,waardoor er valse lucht wordt aangezogen. controleer dit eerst maar.

Hans

joebar5495 (0), 17 jaar geleden

Hans ik heb echt alles gecontroleerd, maar ik ga het vandaag nog een keer onderzoeken..
Ik heb een italiaanse 850, met een heel apart backfire systeem erop...
het gasmengstuk heeft aan het einde een soort rooster, met daar een rubber band omheen, en een terugslagklep in het mengstuk. als er backfire op treed moet de terugslagklep dus dichtgaan, en de rubber band moet voor de afvoering van de overdruk zorgen.
Daarnaast nog een aparte overdrukklep in het luchtfilterhuis.
tijdens het stationair "jutteren" op gas hoor je wel de stat. reg. klep open en dicht gaan, dus je hoort de auto als het ware ademen door de regelklep.

yellow banana (0) PRO, 16 jaar geleden

ik denk de stationaire toerental regelklpep die zit onder je gasklep een lange cilinder met een stekken en twee rubbere darmen aan dan krijg je een jojo effect als die stuk is je kan er een tik tegen geven dan kan ie even goed gaan lopen greets peter

sytze (0) PRO, 16 jaar geleden

Dat je een terugslagklep hebt wil nog niet zeggen dat er niets kapot kan gaan bij een backfire.
De overdruk is zo groot dat het nooit allemaal ineens weg kan komen. Voorlopig denk ik toch dat Hans gelijk heeft, dit is immers bijna altijd het geval.

Sytze

kenner (0) PRO, 16 jaar geleden

precies boven de radiatuer zit een regelunit voor de onsteking die gevoed wordt door een vacuum slang vanaf de vacuum splitsing op het gasklep huis kijk of deze nog goed is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 850 of stel zelf een nieuwe vraag.