Volvo S80: Oliedrukmeter slaat tilt Volvo S80 T6 1999

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.8 Bi-Turbo 6-cyl.

Heb zelf een S80 T6 met nét pas 109000 op de klok (niks..), dealer etc onderhouden, aangepast uitlaattraject met dubbele downpiping met 2 racekats 100cpi n 100r single-tailend (MR-Sweden), ca. 310 pk; rijdt normaal als de brandweer! Nu is t nare, dat sinds vorige week, en alléén, heb ik gemerkt, rijdend met motor warm, tijdens gas loslaten, als de motor bij afremmen onder 1000 rpm komt en evt de rem half wordt ingetrapt dat de oliedruksensor gek begint te doen. Symbool licht meerdere malen op gedurende 1 tot 2 sec. samen met de melding GEEN OLIEDRUK zet de motor af / GEEN OLIEDRUK zet z.s.m auto stil. Bij weer gasgeven tot boven ca 1100 rpm is de melding weg, échter krijg t idee dat ie op noodprogramma loopt want turbodruk is laag..

Dacht eerst aan evt. slush op t zeefje bij carter, uit alle zekerheid motor laten flushen en nieuwe Castrol 0W30 bijgevuld. Enkele uren later tijdens rijden weer zelfde melding..weet iemand hiermee raad?

VolvomaniaX

Geplaatst door VolvomaniaX (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Highway (155) PRO, 14 jaar geleden

Oliedruk meter er aan of het ook echt klopt.

Er is een service brief over dergelijk probleem maar dacht alleen voor de latere V70.

rensk001 (0) PRO, 14 jaar geleden

Het is mogelijk de er tussen het ondercarter en het motorblok inwendige olielekkage ontstaat door een defecte oliering.

Benv70t (0), 14 jaar geleden

Hallo VolvomaniaX ik heb het zelfde probleem met mijn S80 2.9 uit 1999.
Ik ben al bij de dealer geweest en motor blok laten spoelen en filters vervangen maar zonder resultaat.
Ik heb niet de indruk dat de auto er slechter door rijd.
Dus als iemand hier op het forum een oplossing weet hoor ik het graag.

Volvo-Specialist (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=Benv70t]Ik heb niet de indruk dat de auto er slechter door rijd.[/quote]
Rijden met te lage oliedruk kost je drijfstanglagers (om te beginnen) !!
En dan motor demonteren, krukas laten slijpen, 6 nieuwe drijfstangen inclusief alle lagers en misschien ook nog nieuwe zuigers !!

Nee, het rijd (nog) niet slechter, maar hij gaat zo'n herrie maken onder de motorkap van die te lage oliedruk !!

Benv70t (0), 14 jaar geleden

Ik heb de auto gebracht naar 2 erkende verschillende Volvo dealers in Gelderland, en hebben alles nagemeten en zeiden dat er niets aan de hand is met de olie druk, en ze denken dat er een olie kanaal verstopt zit, en dat dit alleen maar op te lossen is, door een nieuw motor blok te plaatsen.
Ze hadden ook dit probleem niet eerder gezien bij een S80.
Inmiddels is de motor gespoeld en nieuwe olie en origineel olie filter, ook is de oliedruksensor vervangen maar zonder resultaat, en heb nog steeds de zelfde melding.
Maar begin me toch ongerust te maken omdat ze zeggen niets te kunnen vinden, is er een goede dealer die dit voor me kan oplossen ?.

VolvomaniaX (0) PRO, 14 jaar geleden

Hi, het "drama" gaat verder; inmiddels weer 3000 km verder (nu 112000 op de klok), auto rijdt nog steeds als een zonnetje alleen die "vervloekte" melding -geen oliedruk, zet motor stil-! heb inmiddels de druksensor laten vervangen, resultaat niets! Vervolgens o-ringen van carter onderblok vervangen, niets! wel was er stukje vloeibare pakking weggesleten maar volgens dealer onmogelijk dat deze in de motor zou zijn belandt! (grootte kleine kitsliert) Daarna afdichtingen van oliepomp laten controleren ook niets, ten einde raad pomp ook maar vervangen laten en meteen distributieriem vernieuwd, alles geen resultaat, ben er nu ca. 1200,- lichter door geworden; v.n werkuren (met ook nog beetje matsen) maar dit had ik echt nooit verwacht! nu zou dus alleen nog revisie een soelaas bieden! bij 112000 km!! ehh en dan maar horen zeggen dat een volvo de meest betrouwbare auto is, mmm not! ik hoop dat er nog iemand is met een ingeving...

Grtzz, Volvomaniax

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S80 of stel zelf een nieuwe vraag.