Volvo V50: onbekende schokbrekers

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 D

hallo,
Ik heb 2 kapotte schokbrekers achter voor mij V50 diesel uit 2004. Op zich geen probleem zou je zeggen, maar ik kan nergens de goede schokbrekers vinden. Er zitten nu Sacks schokbrekers onder met nummer
89 4104 444 128 en er onder staat nog een volvo nummer 3M51-18K077-EC 30714354

Ik had monroe besteld (mbv kenteken en bouwjaar etc.) maar die passen toch niet!! Dit gaat over de Monroe E1342 (reflex).
De bout boven in de schokbreker moet M12 zijn, maar in de Monroe is dit M8 en onderin de schokbreker zit een 14 mm opening terwijl de Monroe slechts 12 mm heeft. Kortom, past niet.
Zelfde verhaal voor de Bielstein schokbreker met nummer 19-119526. Ook die past niet.
Wat ook opvalt is dat de roestvrijstalen pen in de Sacks schokbreker ook veel dikker is dan de (niet passende) vervangende schokbreker.

Heeft iemand een oplossing? De volvo is van nov 2004. Ik begreep dat in april 2004 de V50 diesels op de markt kwamen, dus wellicht een soort van kinderziektes?
Mijn vraag is weet iemand welke schokbrekers ook passen of een andere oplossing voor dit euvel?
Ik hoor het graag.
BVD
met vr gr martijn

martijn123

Geplaatst door martijn123 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V50? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Herman BMW (0) PRO, 8 jaar geleden

Beste Martijn,

Als ik via een "oud" zakgegevens boekje jou bovenstaande Volvo onderdeelnummer controleer dan zou jou quo voorzien moeten zijn van Nivomat schokdempers, zie bijgevoegde foto.
Dit zijn de duurdere schokdempers en het onderstel is hier dus ook op aangepast, d.w.z dat je stabilisatorstang en veren dus afgestemd zijn op die schokdempers.
Ik weet ook niet of er überhaupt een alternatief op de aftermarket te leveren is, maar je kan dan in ieder geval erbij vertellen welke er origineel gemonteerd zijn.

martijn123 (0), 8 jaar geleden

halo herman,
Ik ben er inderdaad achter dat er eigenlijk geen alternatief voorhanden is dan de nivomat schokbrekers...... Maar dan ben ik wel 1250 euro kwijt voor 2. Dus dat wordt een rondje sloperijen bellen, want deze investering zou nog 1/3e van de aanschafprijs zijn :-)
bedankt voor je reactie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.