Volvo V70: Oorzaak gebonk rechtsvoor tijdens rijden op hobbelige weg?

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 TDI

Onlangs heb ik een V70 gekocht. Tijdens het rijden hoor ik rechtsvoor een gebonk. Ik vernam dat dit mogelijk te maken heeft met het versleten zijn van een rubber van draagstang/-arm? Of heeft dit te maken met een kapotte wiellager of schokdemper?

Wie kan me helpen? En natuurlijk ben ik benieuwd naar de kosten van het verhelpen van het probleem.

Tevens verwacht ik dat de distributieriem vervangen moet worden (staat nl 250.000 km's op de klok). Waar moet ik op letten als ik dit laat doen?

Graag verneem ik jullie reactie,

Groet,
Michiel

[url=http://imageshack.us][img]http://img72.imageshack.us/img72/6103/v7...[/img][/url]

Smullie7

Geplaatst door Smullie7 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

sjaak10918 (0) PRO, 17 jaar geleden

Van geluid is via internet de oorzaak moeilijk te bepalen. Gebonk duidt meestal op iets wat los zit of veel ruimte heeft. Lagers die versleten zijn geven meestal een knarsend/zingend geluid, dat met het toerental van het draaiende deel varieert of geeft veel trillingen. Bij jouw geluid denk ik dus aan iets wat los zit. Controleer je bevestiging van je schokdemper eens. Controleer ook eens of de schokdempers nog wel wat doen (Auto boven de scokdemper naar beneden drukken en loslaten. De auto moet dan omhoog veren, en dan weer een stukje terug en moet dan stil staan. Kan ook een torsiestang met ruimte zijn, oid. Succes. Sjaak

Smullie7 (0), 17 jaar geleden

Sjaak, bedankt voor je info! Kun je me ook informeren over vervangen distributieriem? Wat kost het en is het handig om dan meteen een aantal andere zaken te laten checken in combinatie met vervangen van distributieriem?

Groet,
Michiel

Wauter (0) PRO, 17 jaar geleden

Distributie iedere 120.000, dus hij is of net gedaan of je moet snel een afspraak met de garage maken.

Volvo-Specialist (0) PRO, 17 jaar geleden

Tegelijk met de distributieriem ook de waterpomp (laten) vervangen (dringend advies), en de spanrollen natuurlijk, dit kost wel (wat) extra maar niet zoveel als een nieuwe motor.
Het gebonk kan veroorzaakt worden door: de stangetjes van de stabbalisatorstang, of door de bovenste veerschotel op de veer (rubber uitgescheurd), of door de schokbreker zelf.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.