Volvo C70 Convertible 2006: Overslag cilinder 1

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: B5244S4, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 125

Beste mensen,

Na het oplichten van het motormanagementlampje de auto laten uitlezen en de foutmelding “overslag cilinder 1” kwam tevoorschijn. Bobine vervangen, bougie vervangen, compressie gemeten, injectorreiniger gebruikt, maar nog steeds deze melding. Bij het in stationair gas geven hoor je in het begin soort lucht blazen, dit is kort in het begin en daarna niet meer. De auto trilt namelijk bij het vol gas geven in 3,4 en 5e versnelling. Iemand enig idee wat het nog kan zijn?

C70liefhebber

Geplaatst door C70liefhebber , lid sinds 9 jaar geleden

4 Reacties

oldford PRO, 1 jaar geleden

Andere oorzaken: o.a. Injector defect of bedrading van de injector defect.
Zijn de Freeze Frame gegevens van de foutcode uitgelezen?
Daaraan kun je waarschijnlijk zien bij welk toerental en welke belasting de fout optreedt.

C70liefhebber, 1 jaar geleden

Bedankt voor je reactie.

Nee freeze gegevens zijn naar mijn weten niet uitgelezen. Het was ook een universele uitleesapparaat dus geen vida. Ik ben vergeten te vermelden dat bobine 1 ook al verwisselt is met bobine 5 voor het plaatsen van een nieuwe en toen kwam bij uitlezen de melding “overslag cilinder 5”. Hierna nieuwe bobine geplaatst maar nog steeds dus de foutmelding “overslag cilinder 1”. Ik denk niet dat het dan de injector van cilinder 1 is aangezien dan niet de melding “overslag cilinder 5” zou verschijnen.

oldford PRO, 1 jaar geleden

Originele bobine gebruikt voor het vervangen?
Wat gebeurt er als je nu weer die swap van bobines doet?

Ook een algemene EOBD scanner kan Freeze Frame gegevens uitlezen, zij het dan alleen van de 1e foutcode die gezet is.

check

Beste antwoord, geplaatst door C70liefhebber, 1 jaar geleden

Nee geen originele bobine gebruikt, heb een nieuwe van het merk Facet gebruikt. Ik zal dadelijk even de bobines wisselen, maar dit zal denk ik geen effect hebben. De bobine is eigenlijk nu voor niks vervangen daar geen verschil in rijgedrag met de originele bobine.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo C70 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.