Volvo V50: plotseling geen vermogen meer!

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Hallo allemaal,

Ik reed gisteren naar huis en toen begon het reg.service lampje branden, dit kan kloppen omdat ik nu ook precies 20.000 km heb gereden. Maar nu heb ik het probleem dat toen ik vanochtend de auto starte en weg reed ik helemaal geen vermogen meer had? Het lijkt of de gehele turbo het laat afweten. Het is niet zo dat je bij de 2000 toeren de turbo voelt opkomen, er gebeurd gewoon helemaal niks meer! Ik heb een seconde of 20 nodig om de 80/100 te halen! Wat kan dit wezen? Ik heb reeds een paar keer de motor opnieuw gestart zonder resultaat.

Als ik reg.service lampje je reset zou het dan over kunnen wezen? Ik heb verder geen meldingen in de boordcomputer staan. Auto heeft nu ca. 175000 gereden.

Graag jullie bijdrage in dit probleem?

M.vr.gr

Peter

steenhuispeter

Geplaatst door steenhuispeter (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V50? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

eerst uitlezen, en foutcodes hier plaatsen.

Herman BMW (0) PRO, 15 jaar geleden

Inderdaad eerst uitlezen omdat deze motoren meerdere problemen kunnen hebben met als gevolg
vermogenverlies zoals EGR-klep of turboregelklep.

steenhuispeter (0), 15 jaar geleden

Hallo allemaal,

Aller eerst bedankt voor de snelle reacties,
Heb hem net laten uit lezen bij de Volvo garage. de volgende diagnose werd gesteld (ik heb het niet opgeschreven maar dit is wat ik ervan heb onthouden). Er wordt een verkeerde waarde van de turbo druk weergegeven en de turbodruk was te hoog en daardoor werd de turbo gelocked. Dus op dit moment is het een turboloze V50. Ik heb hem bij de garage laten staan en ze gaan hem morgen proberen om verder te kijken wat eraan te doen is. Ik had niet het idee dat de monteur precies wist wat het probleem kon wezen. Hopen dat het niet een lang verhaal wordt van dit vervangen dat vervangen.

Laatste melding die ik op mijn display had staan voordat ik na de garage reed was service vereist, daarvoor had ik reeds de melding reg.service lampje verwijdert/gereset.

hopen dat de schade (lees kosten) meevallen.

steenhuispeter (0), 15 jaar geleden

Ik heb de auto afgelopen vrijdag weer terug gekregen maar er is nog geen oplossing voor bovengenoemd probleem. Ze hebben de meldingen die de boordcomputer aangaf gereset en daarna opnieuw uitgelezen, waarna er geen nieuwe storingsmelding meer naar voren kwam je zou daarop denken dat het probleem is opgelost maar dit is niet het geval, nog steeds geen vermogen. Tevens hebben ze alles drukslangen en de intercooler gecontroleerd, hierbij zijn ook geen gebreken aangetroffen. Ik heb het idee dat het zoeken is naar een speld in een hooiberg. Garage zegt breng hem nog maar een keer langs dan gaan we verder zoeken (en de teller draait door €€€€)
Iemand nog een suggestie wat het kan wezen?? Dan kan ik dit eventueel aandragen naar de garagist

Groeten Peter

Herman BMW (0) PRO, 15 jaar geleden

zijn de turboregelkleppen ook gecontroleerd?
zitten de slangen op die turboregelkleppen wel goed?
ik heb zelf 1x gehad ook bij een 2.0 diesel dat na een dag zoeken erachter kwam dat turbo zelf defect was.
je hebt geen gerammel in je uitlaat gehoord want dan kan mechanische gedeelte waste-gate eruit zijn geklapt

steenhuispeter (0), 15 jaar geleden

Herman,

Ik heb totaal geen tekenen vernomen van aan komende problemen, als rammelen/bonken o.i.d. Hij reed voor dit probleem voortreffelijk. Ik heb bij een vorig auto een keer gehad dat de turboslang van de turbo afschoot, dit maakte knallend geluid. Ik neem aan dat als de turbo kapot gaat dat ik het haast wel gemerkt moet hebben, dan moet je denk wel iets van een metaalachtig geluid horen?

steenhuispeter (0), 15 jaar geleden

Hallo allemaal,

Bedankt voor jullie inbreng. Het probleem is opgelost. Het was de turbodrukregelaar, deze was kapot. De auto doet het weer als vanouds.

groeten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.