Volvo S40: probleem met volvo s40 18i 16v

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 18i 16v

hallo, ik heb onlangs particulier en volvo s40 18i 16 v benzine gekocht. die verkoper heeft mij spijtig genoeg heel wat in het zak gezet. ik heb al heel wat kosten gedaan aan die wagen zoals nieuwe distrebutie riem, nieuwe remmen en schijven voor en achter, nieuwe katylisator want die er op stond was volledig leeg, enz... nu het volgend probleem is, als ik de wagen gewoon start zonder gas te geven, gaan mijn toeren op en af. zodra ik wat gas heb gegeven gaat er een lampje branden dat aan duid op slechte verbranding of ontsteking en dan stopt dat schommelen van mijn toeren maar blijft wel op 1100 toeren draaien. hij ruikt ook wel naar benzine. volgens mij draaid die dan wel veel te hoog. kan er mij iemand zeggen wat dit het probleem kan zijn? kan dit de lambrasonde zijn?

benny 73

Geplaatst door benny 73 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Kan meerdere dingen zijn. Ik denk niet onmiddelijk aan de lambda-sensor bij de koude start, want die werkt dan nog niet.
Lijkt eerder op een defecte koelwater temperatuur sensor. Maar natuurlijk kan er meer dan 1 storing zijn.
Die oude katalysator is niet voor niets leeg gehaald. Hoog verbruik kan een katalysator doen smelten als er brandstof overbrand in de kat komt.

Als het lampje brandt, is er in ieder geval 1 storing opgeslagen die je kunt laten uitlezen door de dealer. Dat scheelt zoekwerk.

Zelf kun je het volgende doen:
Kontroleer alle vacuüm slangen en slangetjes van en naar het inlaatspruitstuk op lekken, scheuren e.d.
Is de uitlaat volledig gasdicht en niet lek? Vooral het 1e stuk tot de katalysator.

benny 73 (0), 14 jaar geleden

ok, bedankt, ga dinsdag naar de garage om hem te laten uitlezen. ik zal die slangetjes ook eens kontroleren. hoe kan ik zien of die gasdicht is en niet lekt?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.