Volvo V40: Problemen met de gasklepstandsensor en transmissie

Bouwjaar: 1996

Ben naar de Dealer geweest om storing uit te lezen. Daar kwam bovenstaande foutcodes eruit. Namelijk 336 en 411. De 411 (gasklepstandsensor) heeft te maken dat de stekker nat is geweest. Bij de 336(regeleenheid voor de automatische transmissie) is dat ook het geval. Alleen weet ik niet waar dat stekker zich bevindt. Weet iemand waar ik die stekker kan vinden? Want het probleem dat zich voordoet is dat de automaat niet schakelt beneden de 5000 toerental. Ik moet daarboven gaan, anders blijft het in de L zitten. Kan dat te maken hebben met de gasklep die het signaal niet goed doorgeeft aan de transmissie?

Vriendelijke groeten,

Mike

striqo

Geplaatst door striqo (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ja, dat is goed mogelijk.
De stekker van de automaat weet ik zo niet te zitten ik dacht boven op naast de selectorkabel anders moet je de kabelboom even volgen de regeleenheid zit achter de tunnelbak op de motorregeleenheid en kan dus niet nat geworden zijn.

striqo (0), 19 jaar geleden

Probleem was veroorzaakt door een kapotte gasklepstandsensor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.