Volvo XC90 : rammel

Ik heb een nieuwe xc90 185 pk. Wanneer ik tussen de 110 en 120 km per uur rijdt in de 6e versnelling dan hoor ik een resonantie/rammelend geluid dat midden onder de auto vandaan lijkt te komen. wanneer ik terugschakel naar z`n 5 en het zelfde toerental of dezelfde snelheid rijdt is dit geluid er niet.
Met name als ik iets gas geef tussen de 110 en 120 is het hoorbaar (weliswaar vaag maar het is er ) Wat kan dit zijn ?

bertjan1227

Geplaatst door bertjan1227 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo XC90? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Volvo234 (0) PRO, 17 jaar geleden

Hitteschild boven uitlaat

Nefer (0), 17 jaar geleden

99.9% hitteschild. Zit op verschillende plekjes vast gepikt (lasje). Waarschijnlijk is 1 zo'n lasje los.

Nefer

bertjan1227 (0), 17 jaar geleden

Bedankt volvo en Nefer Drees,

Ik hoor het ook als ik bijvoorbeeld bij 80 km per uur ineens het gas loslaat. Het gekke is dat ik het in andere versnellingen niet op kan roepen. En ook niet in de stationair. Je zou zeggen dat het dan ook te horen moet zijn maar dat is dus niet het geval
Kan het hitteschilde echt bij alleen bepaalde snelheid met gasgeven of aktie (ineens gas loslaten) een rinkelend/rammelend geluid geven ?

Hartelijke groet

Bertjan

mvdkant (0), 17 jaar geleden

ja, vooral rinkelend geluid.

gr,
martin

bertjan1227 (0), 17 jaar geleden

Hallo Martin,

Bedankt voor je antwoord. De auto is helemaal nieuw . Uitlaat is eronderuit geweest. (voor montage van nieuwe aandrijfas en haldex) het lijkt allemaal vast te zitten op het eerste gezicht als je eronder staat (wat ik heb gedaan) en alle buigbare hitteafstotende folies naloopt. Of kan het daaronder zitten ? En kan het met een nieuwe auto gebeuren dat je een hitteschild hoort ? Past het beeld van " bij bepaalde snelheid in z`n 6e versnelling met gasgeven plus met 60 en 80 km per uur als je plots van het gas afgaat bij een rammelend hitteschild ?

Gr
Bertjan

bertjan1227 (0), 17 jaar geleden

vandaag mee gereden zonder aandrijfas die voor en achter met elkaar verbindt. Rammel was weg. Aandrijfas is echter al vervangen . Wat kan die as nou doen dat ie (ondanks dat ie gloedje nieuw is) de rammel veroorzaakt ?

Gr
Bert-jan

bertjan1227 (0), 17 jaar geleden

Hallo Volvojohan,

Dank voor je reaktie maar bij bovenstaande url komt niets naar voren

Wat staat daar voor zinnings ?

bertjan1227 (0), 17 jaar geleden

Uiteindelijk heeft de dealer een trillingsstabilisator geplaatst tussen een koppeling in de aandrijflijn. Probleem lijkt weg. Kan dit een adequate oplossing zijn of is het een lapmiddel ? De huidig 185 pk XC 90 hebben deze stabilisator niet standaard maar er wordt een simpeler beugel gebruikt. Hoe en waar precies dat ding zit weet ik niet. Iemand die hier iets zinnigs over kan zeggen. Het was dus geen hitteschildje.

Bij voorbaat dank

Bertjan

Volvojohan (0), 17 jaar geleden

Bertjan

Op dat topic staat onderstaand bericht.
................
Door een kleine serverstoring zijn er enkele gegevens verloren gaan bij problemen met een datum tussen 15 maart en 9 april, namelijk het type en bouwjaar van de auto.

We willen de mensen die in de afgelopen drie weken een probleem hebben geplaatst dan ook vriendelijk vragen om deze gegevens weer even toe te voegen. Je kunt daarvoor de knop "Bewerken" gebruiken.

Eventueel willen wij dit ook voor je doen. Mail dan het topicnummer en de gegevens even naar: moderator@problemcar.nl

We vinden het heel vervelend, maar we kunnen er op dit moment helaas niets aan doen.

Het Problemcar-team.
...................

bertjan1227 (0), 17 jaar geleden

Weet er echt niemand iets over die TRILLINGSDEMPER die bij mijn xc90 diesel in de aandrijflaan is geplaatst. Deze demper schijnt er vanaf de wisseling van 165 naar 185 pk niet meer standaard tussen te zitten. WIE WEET ER IETS VAN ?

Gr
Bertjan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo XC90 of stel zelf een nieuwe vraag.