Volvo V40: remmem trillen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine

we hebben een v40 die trilt op zijn remmen. schijven vernieuwd na 1000 a 2000 km komt dit weer terug schijven vlakken velgen pasvlak aflaten draaien en komt weer terug. wie heeft er een oplossing voor. we hebben al meerdere schijven vernieuwd ook origineel geprobeerd komt steeds weer terug. Het is wel altijd op het begin goed maar dan na aantal kilometers komt het terug.

TINY11486

Geplaatst door TINY11486 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Volvo-Specialist (0) PRO, 16 jaar geleden

Remtrilling die ontstaat (of terugkomt) kort na het vernieuwen van remschijven ontstaat ALTIJD doordat de naaf niet gereinigd word waardoor de remschijf niet precies vlak op de naaf komt te liggen.

Dus..... naaf HEEL GOED schoonmaken met een staalborstel op een haakse slijptol !!!

matthijs1 (0) PRO, 16 jaar geleden

Kan ook nog een te zwaar gaande remzuiger of geleidepen zijn, waardoor de schijf aan een zijde meer warmte ontwikkeld en daardoor krom trekt. groet Thijs

TINY11486 (0) PRO, 16 jaar geleden

de naaf hebben we elke keer netjes zuiver gemaakt. dat is het probleem zeker niet alles zit gewoon los.wie heeft er nog een andere oplossing?

matthijs1 (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=TINY11486]de naaf hebben we elke keer netjes zuiver gemaakt. dat is het probleem zeker niet alles zit gewoon los.wie heeft er nog een andere oplossing?[/quote]
Ik bedoel ook niet dat de remzuiger of geleidepen vast zit, maar dat hij zwaarder gaat als normaal. Weet je ook door de slingering te meten welke schijf er steeds krom trekt?? groet Thijs

marcel7031 (0) PRO, 16 jaar geleden

Vroeger bij Ford ook zo lopen stoeien met trillende remmen bij Sierra's en Scorpio's
Vaak was het afdoende sterkere stabilisatorrubbers te monteren als laatste.
Zit in het onderstel geen speling of slijtage? Fuseekogels bv.
Lastige dingen, de klant wordt er ook niet blij van.

garageburgwal (0) PRO, 16 jaar geleden

Lm velgen?? Probeer eens met stalen wielen.. meerdere keren gehad dat het aan de velgen lag..

wvisser1 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik heb dit probleen ook gehad bij een klant die altijd heel bijna niet remde dit was dan een automaat.
Ook alles al vervangen en daarna de schijven op de auto laten afdraaien en dat was de oplossing.

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

lm velgen?
zitten de naaf ringen wel goed

danny1929 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik heb in het verleden ook enkele van dit soort probleem auto's gehad.Bij een auto (een opel zafira) hebben we in totaal 7 keer remschijven vervangen cq afgedraaid.origineel,brembo en sportschijven.Daarna is het hele subframe inclusief complete wielophanging,schokbrekers,steekassen,wielen,hoofdremcilinder en abs unit uitgewisseld.Uiteindelijk is deze auto toen maar ingeruild en je raadt het vast al,de nieuwe eigenaar heeft nooit problemen gehad! Ik denk dat de rijstijl en het inremmen heel veel invloed heeft.
Succes!

janlukas (0) PRO, 16 jaar geleden

Inremmen en rijstijl zijn inderdaad belangrijke oorzaken.
Toch heeft Volvo een enkele keer wel eens meer last van dit probleem en afdraaien op de auto is dan de enige oplossing. Onder voorwaarde dat alles goed schoon is en geen spelingen of slappe rubbers (wielophanging) aanwezig zijn.
Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.