Volvo V70 2000: Ruitenwisser voor gaat onregelmatig aan/uit

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: B5244S2, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 103

Beste mensen,

De ruitenwissers (voor) van mijn Volvo gaan onregelmatig aan/uit wanneer ik ze inschakel. Zodra ik de ruitenwisser inschakel beginnen ze wel, maar ze stoppen na een minuut ongeveer, en blijven dan een minuut of langer halverwege de ruit staan. Vervolgens gaan ze weer verder. Dit blijft zo doorgaan. Wat ook opvalt is dat het niet uitmaakt in welke stand ik de hendel zet (interval/continu/max snelheid), de ruitenwissers blijven op dezelfde snelheid en met dezelfde storing wissen.

Wat ik tot nu toe heb vervangen:
- 2 relais onder de moterkap (zitten er 2 voor de ruitenwissers)
- ruitenwisser motor
- bedieningshendel met module

Waar moet ik nu verder zoeken?

Alvast bedankt!

koba82

Geplaatst door koba82 , lid sinds 10 jaar geleden

2 Reacties

Hempie1, 2 weken geleden

Lijkt op storing in regensensor.
In het algemeen: Zorg voor goede massaverbindingen in die circuits (meet de weerstand ervan)

    Dank voor je antwoord. Vergeten bij te vermelden: de Volvo heeft geen regensensor dus dat kan het niet zijn. - koba82, 2 weken geleden

Hempie1, 2 weken geleden

Mogelijk wordt de RW-motor door een ECU aangestuurd hoewel in dat geval een regensensor zelden ontbreekt maar 20jaar geleden was dat vaak een prijzige optie. Hoe dan ook, de storing kan in die ECU zitten of in de verbinding van de ECU of de inwendige componenten ervan met massa. Een (bijna-)draadbreuk die onder invloed van beweging en of warmte toch met regelmaat contact maakt kan ook natuurlijk. Bij aansturing via een ECU spelen kleine spanningsverschillen, mogelijk veroorzaakt door een slechte massa vanwege corrosie van die verbindingen een grote rol. Massaverbinding in zijn algemeenheid wordt nogal eens over het hoofd gezien hoewel die een onmisbaar onderdeel vormt van een elektrisch circuit.
Voor een goede uitleg over de werking en aansturing van een RW-motor, zie:
https://www.mvwautotechniek.nl/ruitenwis...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.