Volvo S60: S60 bekende problemen vs verwachtingen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4 140 of 170pk

Avond!

Op dit moment rij ik een vectra-b 2.0 dti. Deze auto bevalt mij niet heel erg (weggedrag/comfort/power) en ben een beetje aan het rondkijken voor een nieuwe auto.
Om een of andere reden blijf ik tegen de S60 oplopen. Nou heb ik een beetje zitten googlen en op dit forum rondgekeken en heb nog een paar vragen die ik niet zo snel beantwoord krijg;

- Er wordt met regelmaat gesproken over bekende problemen met het gasklephuis, ophanging (rubbers) en portiersloten. Soms wordt in relatie tot die problemen ook gesproken over 'verlengde garantie' (van Volvo zelf). Stel dat ik nu een S60 uit 2001/2002 koop; in hoeverre valt dat nog onder de garantie (klinkt mij erg onwaarschijnlijk in de oren)?

- Kan ik (en zo ja hoe) bovenstaande punten zelf controleren tijdens een proefrit?

- Als ik de S60 koop stap ik van een lange tijd diesel rijden over naar benzine. Qua KM is dat voor mij ook voordeliger geworden. Ben alleen niet meer zo bekend met wat 'normaal' is tegenwoordig voor de benzine motoren. Ben van plan om een S60 te kopen met ongeveer 150.000km op de klok en verwacht in vier jaar tijd totaal 80.000km te rijden. Is dit risicovol met deze auto?

- Welk verbruik kan ik verwachten? Is het verbruik gemiddeld 1 op 11,2 (fabrieksopgave) realistisch? Ik rij over het algemeen redelijk netjes (lagere toeren schakelen) en op snelweg 130km/h.

Hoop dat er iemand is die me kan helpen met bovenstaande antwoorden! Alvast heel veel dank voor de tijd en moeite!

Groet.

Sasja

sasjas

Geplaatst door sasjas (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S60? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Highway (120) PRO, 13 jaar geleden

Portiersloten kun je het makkelijks controleren door de auto op slot te zetten en als er een van de pinnetjes omhoog springt of de deur is niet op slot id deze defect.

Gasklep huis loopt de auto niet mooi rond de niet turbo autos kunnen wat langer mee.
Als je een auto hebt van modeljaar 2003 is dit probleem niet van toepassing.

Voorste draagarmrubbers willen door scheuren en moet dan vervangen worden.

verders een prima auto.
Verlengde garantie is na 5 jaar wel afgelopen dus klein beetje kan bij een auto van 2005.
Auto is sterk en dus 150.000 en dan 80.000 erbij zal geen probleem zijn.

thuijskes01 (0), 13 jaar geleden

Zelf inmiddels 2 jaar in bezit van s60 bjr 2001, kmstand .plm 185000. computer geeft foutmelding "motormanagement storing" wat aan gasklephuis zou liggen.
Dat is nu al een jaar zo en de auto rijdt prima. Wel ga ik proberen om het gasklephuis te reinigen maar heeft geen prio.
Deurslot probleem komt ook voor. Complete servo unit linksachter vervangen en toch sluit hij soms niet mee op de automatische vergrendeling. Soms lastig maar mee te leven.
Tot slot de draagarmen, deze zijn inderdaad aan vervanging vanwege slijtage aan de rubbers. Verbruik 1:11,5 gemiddeld.
Over het algemeen erg tevreden over de auto, is gekocht bij Auto Nol in Nijkerk welke overigens uitstekende service heeft verleend onder BOVAG garantie!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S60 of stel zelf een nieuwe vraag.