Volvo S60: S60; Motor aan; voorwielen slaan even vast, motor uit; geen prob

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4

Beste mensen,

Er lijkt wat ongewenste remdruk op de voorwielen te zijn, zonder dat ik het rempedaal indruk. De auto is momenteel nogal sloom hierdoor.

Als de motor uitstaat, voorwiel van de grond, dan kan ik hem zo hard draaien als ik wil. Vervolgens doe ik de motor aan, zacht draaien gaat goed. Als ik hem een slinger geef, slaat de rem abrupt vast na 15cm gedraaid te hebben (constant). Dit probleem doet zich voor op beide voorwielen. Achter is er geen probleem.

2 jaar geleden heb ik nieuwe schijven (voor) geplaatst, toen had ik dit probleem ook. Mogelijk is het probleem weggeweest, tot ik twee weken terug weer nieuwe schijven en blokken monteerde (origineel Volvo) (oude waren vermoedelijk krom).

Ik heb vandaag de blokken weer verwijderd, alles nagelopen, alles schoon, vet op de juiste plaatsen. Ik heb tevens de vacuümslang van de hoofdremcilinder losgehaald nog steeds het zelfde probleem. Als het nippel op de remklauw iets openstaat, dan slaat hij niet vast maar verlies ik remvloeistof zonder dat ik het rempedaal indruk. Tijdens het vervangen van de remmen heb ik wat remvloeistof van een ander merk in het reservoir gedaan (ook dot 4), lijkt mij niet een probleem, maar meld het toch maar.

De wiellagers lijken op het eeste gezicht goed (geen voelbare speling), de rubberen remslangen lijken vanaf de buitenkant goed.

Hopelijk weet iemand wat het probleem kan veroorzaken. In ieder geval alvast bedankt!

Groet, Tom

Ik heb een filmpje op Wetransfer gezet, te downloaden via deze link: http://we.tl/sh8ZR0SmAr

volvotom

Geplaatst door volvotom (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S60? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1950) PRO, 8 jaar geleden

Heb je esp of asr op de auto zitten , brand hiervan toevallig het lampje ?

volvotom (0), 8 jaar geleden

Beste Kaleido,

Nee, er branden geen lampjes. Volgens mij heb ik alleen STC (als je te hard door de bocht gaat, gaat de auto afremmen) en abs.

Ik moet vida/dice weer installeren op m`n laptop, maar verwacht geen foutmeldingen aangezien de bc ook niks aangeeft

Groet, Tom

kaleido 1 (1950) PRO, 8 jaar geleden

Dat de bc niets aan geeft , wil niet zeggen dat er geen foutcodes opgeslagen kunnen zijn.
Geen abs sensor vuil ?

volvotom (0), 8 jaar geleden

Ik kreeg de suggestie van een vriend dat het misschien gewoon de normale werking van de abs is dat het wiel afremt. Wellicht zit het probleem ergens bij de motor.

Twee weken terug heb ik ook een andere kop geplaatst, kleppen ingeslepen, alles uitelkaar. Echter liep de motor goed bij de keuring naderhand.

Na 500km heb ik wel even flink gas gegeven in een bocht, toen kreeg ik de melding die ik daarvoor ook regelmatig kreeg (uitlaatgassysteem). Misschien toch handig om even met de dice te kijken. Wellicht heeft hij even een reset nodig.

Heb nog een compressietest gedaan: cilinders 1 t/m 4 tegen de 160 psi en nr. 5 tegen de 170 psi. Bobines nieuw, bougies goed en van Volvo, gasklephuis schoon, heb voor de zekerheid nog een luchtmassameter aangeschaft (320dkm op de teller), die monteer ik deze week.

Ps abs schoonmaken lijkt mij in ieder geval een goed plan.

Alvast bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S60 of stel zelf een nieuwe vraag.