Volvo V70: schommelend toerental bij contante snelheid

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 2400

omdat ik het vaak gelezen heb ,en het lijkt of dit een gevoelig punt is zou ik het toch graag een beetje minder voelen,zelfs de passagiers merken het,.
;

bij constant toerental onder de ca3000 toeren voel je dat hij onregelmatig terugvalt,korte geleidelijke terugvalmomenten,want de toerenteller registreerde het niet,zowel op lpg als benzine en zowel met airco als zonder airco aan.

tevens merk ik dat hij op de snelweg bij hogere snelheden na het loslaten van het pedaal het toerental laat ineens laat zakken tot ca 1500 toeren,dat voel je als je weer gas bijgeeft.

verder start hij en loopt hij goed,verliest geen vermogen bij acceleratie, alleen weet ik ook nog steeds niet waarom mijn cruise control niet werkt,of dit verband houdt weet ik niet.

ik neem aan dat het uitlezen wordt?wb cruise control heb ik reeds eerder gevraagd wat de storing kon zijn,men zei dat dit niet uit te lezen was,
.
alvast mijn dank

moparsattelite

Geplaatst door moparsattelite (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

rensk001 (0) PRO, 13 jaar geleden

Dit lijkt mij het bekende probleem van het gasklephuis.

Volvo-Specialist (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=moparsattelite]wb cruise control heb ik reeds eerder gevraagd wat de storing kon zijn,men zei dat dit niet uit te lezen was[/quote]
De cruise-control ZELF kan niet uitgelezen worden !!
Dit komt omdat het geen losse unit is maar geintegreerd in de diverse systemen zoals motorregeleenheid, ABS en eventueel regeleenheid van de automaat enz.
Als er een storing ontstaat in EEN van deze regeleenheden word als eerste de cruise-control uitgeschakeld, dus (weer) even uit laten lezen.

moparsattelite (0), 9 jaar geleden

inderdaad de koolstofbanen van het gasklephuis waren versleten! dank u!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.