250 bezoekers online

Volvo S40 1996: Slecht aanslaan koude motor S40 2.0 LPI

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Lpg, Motorcode: 2.0

Ik heb een 2.0 Volvo S40 uit 1996 met 278.000 km.
Er zit een Vialle LPI installatie in.
Altijd is de koude start slecht.
De startmotor moet wel 6 seconden ronddraaien voordat de motor aanslaat.
Direct daarna loopt en rijdt de motor perfect.
Eenmaal gelopen start de motor goed, totdat deze na enkele uren afgekoeld weer slecht aanslaat.
De bobine van cilinder 1 en 4 is vervangen,de bougiekabels,bougies en luchtfilter echter zonder verbetering.
Ik heb ook pogingen gedaan om alleen op benzine te rijden, de auto wegzetten en de volgende morgen weer starten. Ook dit zonder verbetering.

Wie heeft een tip of advies wat ik moet doen.

Groeten,

Jack

bibejan

Geplaatst door bibejan , lid sinds 11 jaar geleden

3 Reacties

0

rensk001, 11 jaar geleden

Maakt de motor bij het starten een ander geluid dan normaal? Het zou kunnen dat de hydraulische klepstoters langzaam leeg lopen en dat je dan langer moet starten om deze weer op volle druk te krijgen.

0

Highway, 11 jaar geleden

Controleer ook de LPI injectors op lekkage. Als ze gas lekken duurt het even voordat de motor aan slaat.
Spruitstuk staat vol met gas en er wordt benzine ingespoten.

0

bibejan, 11 jaar geleden

Er is geen ander geluid dan normaal tijdens het starten.
Ook heb ik de voeding van de LPG pomp nadat de motor stationair op LPG liep verbroken.
Nadat de motor afsloeg op LPG heb ik de motor de volgende ochtend weer gestart en dit ging net zo moeizaam als voorheen. Kortom nadat de LPG leidingen en LPG injectoren leeg waren gaf dit geen verbetering dus vermoedelijk zijn er geen lekkende LPG injectoren.
Ook heb ik vanochtend de stekkerverbinding van de temperatuursensor in het thermostaathuis losgenomen en weer koud gestart.
Ook dit helpt niet.
Zou het ook de lambda sonde kunnen zijn?

Groeten,

Jack

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.