Volvo V70: Slecht starten

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: B5252S., Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 106

Mijn volvo start sinds twee dagen slecht. Koude start gaat redelijk maar wanneer ik een kilometertje rijd, de auto afzet, een boodschap doe en weer wil starten, slaat hij niet direct aan zoals altijd. Lijkt ook verzopen want ik ruik brandstof. Kan dat een temperatuur sensor zijn die brandstof mengsel aanstuurt en verkeerde waardes afgeeft? Zoja, is deze sensor zelf t vervangen en waar zit deze precies. Op internet wordt ik niet veel wijzer. Hoop dat ik hier wat waardevolle info kan krijgen.

Groet Mark

Mark Wassink

Geplaatst door Mark Wassink (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Hans4040 (190) PRO, 6 jaar geleden

Aangezien het met temperatuur te maken heeft kan het aan twee sensoren liggen; koelwater temperatuursensor of inlaatlucht temperatuursensor.
Om er achter te komen welke, zal je de auto kunnen laten uitlezen.

Herman BMW (0) PRO, 6 jaar geleden

Goedemorgen, het kan ook nog goed zijn dat je brandstofdrukregelaar op je brandstofrail lek is.
Dat gaat er brandstof via het lekkende membraan naar je inlaatspruitstuk.

Mark Wassink (0), 6 jaar geleden

Hm, dat klinkt als eem dure grap. Enig idee wat het kostenplaatje kan zijn?

Herman BMW (0) PRO, 6 jaar geleden

Uitlezen zoals Hans zegt zou wel verstandig zijn natuurlijk.
Vacuümslang van brandstofdrukregelaar halen en controleren of er brandstof aanwezig is of ruikt.
Eventueel laten draaien zonder aangesloten vacuümslang.

Mark Wassink (0), 6 jaar geleden

Dank heren. Vandaag bij kwikfit langs om uit te laten lezen. Zal laten weten wat eruit komt

Hans4040 (190) PRO, 6 jaar geleden

Plaats dan de foutcode`s hier, dan kunnen we misschien verder meedenken...

Mark Wassink (0), 6 jaar geleden

Hallo allen, poosje terug alweer. Auto laten uitlezen en geen storingscodes. De verstoring is net zo spontaan verdwenen als dat deze de kop op stak. Dank voor jullie reacties..

Mark Wassink (0), 6 jaar geleden

SOMS slecht starten Volvo V70 1997 2.5 144PK bij warme motor (niet op bedrijfstemperatuur)

Goedemorgen! Afgelopen november heb ik een probleem geplaatst dat even spontaan verdwenen leek als dat het de kop op stak. Nu is het een week geleden weer gebeurd en na wat sensorwaarden uitgelezen te hebben bleek de koelwatersensor rare waarden af te geven. Deze is inmiddels vervangen maar heeft het probleem niet opgelost. Zal nauwkeurig proberen te beschrijven wat er exact gebeurt;

Koude start is nooit een probleem. Starten-lopen. Na een kort stukje gereden te hebben, bijvoorbeeld naar de supermarkt staat de auto een kwartiertje stil. Wanneer ik daarna wil starten, gaat dat zeer moeizaam. Uiteindelijk lukt het wel maar moet een keer of 3-4 doorstarten. Ook gebeurt het dat tijdens de eerste 2-3 keer doorstarten, de startmotor stilvalt alsof de accu leeg is, wat absoluut niet het geval is. Bij daarna opnieuw starten moet ik wat doorstarten en slaat hij daarna wel aan. De motor loopt dan wat onrustig en pokkelt wat. Geef ik dan volgas, slaat hij af maar doe ik het met beleid, verdwijnt het pokkelen, kan ik een dot gas geven en loopt de motor weer als een zonnetje en kan ik zonder problemen wegrijden.

Een ander euvel is dat het ook gebeurt als ik voor het stoplicht sta. Bij halfwarme motor stilstaan voor het stoplicht en dan wegrijden wil ook af en toe resulteren in een ineens pokkelende motor. Als ik dan weg wil rijden slaat hij af. Als ik op tijd ben, en de koppeling weer intrap pokkelt hij wat en moet ik rustig het toerental opvoeren voor hij weer van pokkelen naar normaal lopen gaat. Ook hierna start hij wel weer na een paar keer doorstarten. Ik ruik dan ook wat benzine. Kan het zijn dat bij koude start er voldoende brandstofdruk is maar zodra de motor wat op temperatuur komt, deze druk wegvalt. Ik zeg maar wat. Ik heb maar weinig kaas gegeten van dit soort zaken en op internet kom ik zoveel zaken tegen dat ik niet goed weet waar ik het moet zoeken en omdat de auto dit probleem maar sporadisch heeft vind ik het erg lastig bepalen.

Ik hoop dat er wat specialisten zijn die me met de neus in de goede richting kunnen zetten want als ik alles door een garagist moet laten uitzoeken en vervangen, kan ik beter een ander kopen. Ik ben ervan overtuigd dat het iets kleins is maar wat aardig in de papieren kan lopen door het uitsluiten van van alles en nog wat.

Wie weet raad?

Highway (65) PRO, 6 jaar geleden

Het is het proberen waard. Ik dacht namelijk dat ik ooit een soort gelijk probleem heb mee gemaakt en was simpel op te lossen door de gasklep schoon te maken. Die was bij die auto erg vervuilt. Gasklep liet geen lucht door tijdens starten en vandaar ook slecht lopen.

Heb je ook al gekeken naar de bougies/kabels en verdeler kap? kijk ook of de nokkenas sensor droog is er geen olielekje is. waardoor de sensor onder de olie zit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.