Volvo C70 2006: Speciale bouten aandrijfas met rubber?

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: B5244S4, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 125

Beste Volvo collega’s,

Na lang zoeken kwam ik meerdere topics tegen waar men spreekt over de oorzaak van knakgeluiden vanuit de aandrijving bij optrekken. Sinds een tijd merk ik dat mogelijk de aandrijfassen op de C70 kort ook een knakgeluid maken bij optrekken. Ik heb alles na laten kijken behalve hiernaar! Nu heb ik gelezen van gemodificeerde aandrijfasbouten met een rubber om dit knakgeluid te voorkomen. Heeft iemand hier ervaring mee en weet iemand of je dit bij de dealer kan halen en wat dan het onderdeelnummer is?

C70liefhebber

Geplaatst door C70liefhebber , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo C70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Highway PRO, 3 maanden geleden

Ja, zijn bij dealer te verkrijgen. Ik heb ze nooit gemonteerd maar dat was de oplossing voor die geluiden. Andere oplossing is om de aandrijf as stukje terug te drukken wat loctide op de spiebanen te laten lopen en even het wieldraaien dat het overal zit en dan monteren.

C70liefhebber, 3 maanden geleden

Thanks. Ik heb net onderdelenmontage van de dealer gebeld en deze had er nog nooit van gehoord. Hij vroeg om onderdeelnummer en heb hem het nummer 30714142 (stond op Amazon) maar hier kreeg hij geen hit op. Wel meldde hij dat dit een ander nummer geworden is namelijk 30670602, maar dit is een normale bout zonder rubber.

Highway PRO, 3 maanden geleden

Rima volvo sloop?

C70liefhebber, 3 maanden geleden

Via Amazon kan het besteld worden. Volvo verkoopt ze niet meer, waarschijnlijk willen ze liever dat je een complete aandrijfas besteld 😀

Highway PRO, 3 maanden geleden

Nee, autofabrikanten stoppen met onderdelen na 10 jaar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo C70 of stel zelf een nieuwe vraag.