Volvo V70: standkachel???

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: D5

Ik ben sinds kort in het bezit van een volvo V70 D5 van 2004. De auto loopt geweldig. Nu doet zich het volgende voor. Als ik de auto koud start en naar een paar minuten de motor uitschakel blijft er ongeveer een aantal minuten een ventilator door draaien. Als ik een stuk gereden heb en de motor is warm en ik schakel deze dan uit dan hoor je deze ventilator niet. Het geluid komt onder de luchtfilter vandaan. Nu heb ik navraag gedaan bij de garage waar ik de auto gekocht heb. Deze vertelden mij dat dit de voorverwarming van de motor is, dus een soort standkachel. Nu kan ik daar over in het instructieboekje niets vinden. In het boekje wordt alleen gesproken over een standkachel die via de boordcomputer in te schakelen is. In mijn Volvo kan ik in de boordcomputer niets vinden vwb timer standkachel.
Klopt dit verhaal van de garagehouder??? En zo ja, bestaat dan idd de mogelijkheid om via de boordcomputer de standkachel in te stellen?? Of is hier misschien iets anders aan de hand?

Volvouser

Geplaatst door Volvouser (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Highway (115) PRO, 13 jaar geleden

Daar zit inderdaad de standkachel. De standkachel staat nu op directe start dus na starten de motor verwarmen en op temp. houden.
Ik weer het niet zeker meer maar op je richtingaanwijzer schakelaar zit een knop (midden van de handel). Als je daar op drukt krijg je wel het scherm voor in te stellen op je dashboard. Ik dacht dat je dan via de read knop een tijd in kunt stellen. Anders even langs een dealer rijden er is altijd wel een verkoper of monteur die je het kan uitleggen.

Volvo-Specialist (0) PRO, 13 jaar geleden

Een V70 kan uitgevoerd zijn met een standkachel (hulpverwarming), de uit Duitsland ingevfoerde diesels hebben die standaard, deze kachels starten meteen als de motor koud of bijna koud gestart word en dient inderdaad om de auto sneller op temperatuur te krijgen (niets meer en niets minder !!)

De mogelijkheid bestaat om als uitbreiding sofwarematig een timer (2 timers zelfs) toe te voegen waarmee men op het dashbord de vertrektijd kan invoeren, de kachel zorgt dan dat de auto op deze (ingestelde) tijd op temperatuur is.
Er zit dan ook een mogelijkheid op om de kachel "handmatig" te starten.

Volvouser (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor jullie info. Idd komt deze V70 D5 van 2004 (Black Saphir edition) met 158.000 km uit Duitsland. Nog even een vraag, om software matig idd een timer toe te voegen, is dit veel werk bij de dealer??? En is alleen software dan voldoende, of moet er dan nog wat in het motorcompartiment ingebouwd worden?? En wat zijn hier de prijzen van??? Alvast bedankt.

Volvo-Specialist (0) PRO, 13 jaar geleden

Dit is alleen software !!

Volvouser (0), 13 jaar geleden

Mooi zo, dat zullen de kosten dus niet zijn, kunnen ze meteen mijn boordcomputer omzetten naar Nederlandse taal.

rensk001 (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik denk dat je per software ongeveer 125,00 euro kwijt bent.

Klaasie (0), 13 jaar geleden

Klopt. Ik kwam erachter toen mijn V70 op de brug stond. Ik zag bij het rechtervoorwiel onder de voorbumper een zilverkleurig pijpje. Ik had geen idee en vroeg hiernaar. De monteur vertelde mij dat dit de standkachel was, wat bij Duitse V70s standaard gemonteerd is. Moest wel de software kopen. Heb ik vorig winter gedaan, € 98,-- en binnen 10 minuten klaar in het Nederlands.

Heerlijk, nu elke morgen stap ik in een warme auto, alle ramen ontdooid en de motor opgewarmd waardoor je niet dat typische diesel nagelen hebt.

Aanrader!!!!

P.s. Als je onder je rechter voorbumber (aan de bestuurderskant, dus rechts met het gezicht naar de auto toe!) kijkt en je ziet een zilverkleurig pijpje, dan heb je standkachel.

Suc6 en alvast veel genot

Volvouser (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor je bericht Klaasie. Trouwens ben jij hiervoor naar de volvo dealer geweest?? Of was dit een andere garage?

Highway (115) PRO, 13 jaar geleden

Kan alleen maar bij de dealer. De dealer kan alleen software van de fabriek in de auto zetten.

Volvo-Specialist (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=Klaasie]Ik zag bij het rechtervoorwiel onder de voorbumper een zilverkleurig pijpje.
Als je onder je rechter voorbumber (aan de bestuurderskant, dus rechts met het gezicht naar de auto toe!)[/quote]
Dus voor het LINKER voorwiel !!
Altijd alles bekijken vanaf de bestuurdersstoel !!

Maar inderdaad een genot, en de auto is dan nog zuiniger ook.

Klaasie (0), 13 jaar geleden

Klopt LINKER voorwiel.

Ik heb dit niet bij een officiele volvo dealer gedaan maar bij Bruins in Hengelo.

Dit is wel een volvo specialist, maar geen officieel dealer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.