Volvo 850 1995: start niet, op slot en mistlampen aan.

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: B5252S, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 106

Hallo,

Ik ben sinds kort in het gelukkige bezig van een Volvo 850 2.5 20v uit '95. Auto doet het keurig maar ik zo nu en dan heb ik een probleem met de elektronica dat ik niet kan plaatsen:

Gebeurd heel sporadisch:

- Deuren vergrendelen
- Mistlampen gaan aan
- Radio vergeet instellingen

Dit gebeurde weken terug enkele keren bij het starten van de auto. Na het contact enkele keren (of soms 1 keer) opnieuw omdraaien springt de auto aan alsof er niets aan de hand is. De auto maakt dan totaal geen aanstalten om te staten, er gebeurd niets. Maar vandaag gebeurde het terwijl ik reed (op lage snelheid), de auto viel uit en bovengenoemde symptomen speelden op.

Hoe staan deze drie zaken in verband met elkaar en wat zou een eventuele oplossing kunnen zijn?

Luxuryline

Geplaatst door Luxuryline (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 850? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Highway (115) PRO, 6 jaar geleden

Als het gebeurt voel eens aan de accuklemmen of deze niet heet zijn. vooral waar de kabel aan de klem zit.

stuuraandeverkeerdekant (0), 6 jaar geleden

Zou kunnen zijn dat een accuklem een beetje los zit (soms wel, soms niet starten). Heb ik ook een keer gehad.

Die combinatie van storingen zou goed een massaprobleem kunnen zijn. Je chassis wordt gebruikt om de stroom terug naar de minpool van de batterij te leiden. Als je de min kabel van je accu volgt zal die ook ergens aan het chassis verbonden zitten. Kijk eens of hier corrosie op zit. Je klemmen zullen ook warm worden als dit het geval is. Indien ja, in ieder geval de aansluitingen schoon maken / licht opschuren, maar misschien ook nieuwe kabels.

Het kan ook nog zo zijn dat een ander apparaat een slechte massa heeft. De stroom kan dan dus niet terug naar de min maar wil het wel, en zoekt dus andere manieren om er te komen. Soms gaat dat via andere apparaten (die dan plots aangaan).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 850 of stel zelf een nieuwe vraag.