Volvo S60: start slecht

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2400, Vermogen (kw): 1

Beste Volvo rijders,

Ik heb een start probleem de motor slaat niet aan. Het doet zich voor als de S60 bv. 30 min of langer niet heeft gelopen.
Dus wat langer stilstaat. Het kan zijn dat hij het gaat doen bij lang starten, of helemaal niet, of dat hij direc aanslaat maar met een aantal seconden weer afslaat. Uiteindelijk krijg ik hem wel weer aan de praat door maar weer te proberen. Als hij dan eenmaal loopt dat doet hij het gewoon prima. Dan weer starten en doet hij het ook prima. Dan kan ik wel 10 x starten dan gaat het gewoon goed. Motor is dan warm.

Wat heb ik gecontroleerd:
de injector rail eraf gehad vanmorgen, voor het starten, en uit de 5 injectors kwam benzine, zoals j everwacht , maar na 5-10 sec kwam er niets meer uit. Na diverse keren de contact sleutel omdraaien kwam er weer benziine uit maar ook weer niet. Dus wisselend. Als er niets uitkomt is er geen druk op de rail dus de brandstofpomp loopt niet. Kon in zien door het ventiel te bedienen op de rail. De vraag is waarom loopt de pomp niet. En als de pomp wel loopt loopt ook de auto.

Dus de vraag waarom loopt de brandstof pomp met starten soms niet?
En waarom loopt hij wel goed als de auto gewoon rijdt.

Als je denkt aan de sensoren dan vraag je je af waarom hij wel goed loopt hij eenmaal loopt.
De brandstof pomp wanneer gaat die lopen. Direct bijhet op contact zetten? Als dat zo is staat het los van de sensoren.
Ik heb regelmatig dus bij start geen rail druk die ik wel zou willen zien bij het op contact zetten als het zo is dat de brandstof pomp gaat draien bij het op contact zetten.

Wie kan me helpen met het oplossen van dit probleem en de vragen?


Groet en alvast bedankt,
Martinus

Martinus Regterschot

Geplaatst door Martinus Regterschot (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S60? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Herman BMW (0) PRO, 6 jaar geleden

Misschien het relais van de brandstofpomp die de boosdoener is.

Ruud10657 (0) PRO, 6 jaar geleden

Brandstofpomprelais 103 vervangen.

Martinus Regterschot (0), 6 jaar geleden

Bedankt voor de reacties. As. maandag laat ik een eventuele fout code uitlezen.
Als ik het contact aanzet dan hoor je de pomp meestal lopen enige seconden en slaat dan weer af. Ik denk dat dit zo hoort. Hij bouwt druk op in de commonrail. Als dat gebeurd en ik draai de sleutel door slaat hij meestal aan. Maar kan ook voorkomen dat hij direct weer afslaat althans daar lijkt het op. Ben niet helemaal zeker. Ik zal de relais omwisselen met een ander ik zie dat dezelfde relais worden toegepast dus simpel te testen en kijken hoe het gaat.

Groet en bedankt,
Martinus

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S60 of stel zelf een nieuwe vraag.