Volvo V40: start slecht storing lampjes van dsa en motormanagement blijven

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0T

Vreemd probleem:

Mijn volvo v40 wilde met koude start niet starten, de startmotor deed alleen maar tik. Even aan laten slepen en toen liep hij meteen. Start motor vervangen het zelfde probleem alleen maar tik. zoeken zoeken zoeken uiteindelijk een storing in de plus naar contact slot. Oude startmotor toch maar even open gemaakt zat zo vast als een huis.
Nu het probleem dat als ik nu start de motor verschrikkelijk heen en weer schut en hij slaat heel moeizaam aan. op het dashbord gaan 2 lampjes branden, die oranje zijn ( dsa en de motormanagement). Auto laten uitlezen en daar komt de volgende foutmelding uit;, storing in nokkenas sensor. Deze heb ik vervangen en nog steeds dezelfde storing. Alles opnieuw laten resetten de zelfde storing? is dit bij iemand bekend?


Alvast bedankt

PKR

Geplaatst door PKR (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Highway (135) PRO, 14 jaar geleden

voel eens na het starten aan de accupoolklem op de pelk waar de kabel aan de klem is gefelst?
Zowel van de massa als van de plus. Deze kan erg heet worden en de vreemste storingen geven.

PKR (0) PRO, 14 jaar geleden

Accu klemmen zijn koud als ik probeer te starten.

Zondag morgen starte de auto in een keer, smiddags na lang starten, storingslampjes blijven branden.

Maandag morgen start de auto in een keer storingslampje van dsa is uit alleen het motor lampje brand nog oranje. Heb het idee wanneer ik de auto op slot zet, hem weer van het slot afhaal dat hij dan goed start of is het gewoon geluk en zit de storing er nog in??? heeft iemand een idee?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.