Volvo 460: Startmotor wil spelletjes spelen!!!!

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 i automaat

Hallo allemaal , ik heb vaker gehad bij het starten koud of warm maakt hem niet uit, dat hij gewoon niet wil starten, dus hij doet gewoon niks bij het draaien van sleutel, gewoon niks!!ik heb de startmotor vervangen, maar toch geen resultaat.nou heb ik op de forum gelezen over de startrelais, maar mijn vraag is waar zit hij???
en kan het daaraan liggen.Help me aub!!

Danny1949

Geplaatst door Danny1949 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 460? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Wauter (0) PRO, 17 jaar geleden

Hoe is het met de accu?

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Kan zijn dat je contactslot niet meer goed electrisch werkt/hapert, startrelais, accu, massaprobleem, of zelfs draadbreukje van contactslot naar startrelais/startmoter.

Cor

Wauter (0) PRO, 17 jaar geleden

Idd Cor, je kunt nog alle kanten op.

Hans4037 (0) PRO, 17 jaar geleden

Danny

Het startrelais zit op de startmotor,maar het elektrische deel van het contactslot gaat vaak kapot,dan word het startrelais niet aangestuurd.

Hans

Danny1949 (0), 17 jaar geleden

Hallo, beste heren, ik ga het het allemaal uittesten wat jullie aangeven, dan laat ik het zo snel mogelijk weten, dank u wel heren
groetjes danny

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Snelste is even een proefdraadje rechtstreeks van de + naar het start relais trekken, dan zou de startmoter moeten startten.

Weet je meteen of dat deel goed werkt.

Of meet de spanning op de bestaande draad wanneer je start.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Danny er zitten enkele relais onder de motorkap tegen het schutbord, afgeschermt met een kunstof kapje. Daar zit een hoofd relais in, komt regelmatig voor dat deze sneuvelen, zijn trouwens dan meer dingen die niet werken.

Sytze

Danny1949 (0), 17 jaar geleden

Hallo Heren, die mij geholpen hebben, ik namelijk bij de relais(sytze) nagekeken, spanning gemeten( heel zwak licht)(cor) en dan het contactslot nagekeken, maar niks opmerkelijk gezien, een beetje aan de kabels bij de accu en fan en startmotor, contactslot, zekeringkast geschudt , toens ineens startte die wel.Tot nu toe geen kuren, maar waar het probleem aan lag geen flauw idee, wel een beetje vermoedens bij de bekabelingen/draden.Hij rijdt nu voorlopig prima, maar toch bedankt heren voor alle adviezen. groetjes danny...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 460 of stel zelf een nieuwe vraag.