Volvo V40: Startprobleem bij warme motor

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Hallo

sinds een tijdje zijn er startproblemen met de Volvo (en dan vooral als de motor warm is) Koude start is in principe geen probleem.
Het werd steeds erger. Op snelweg opeens wel eens al het vermogen weg en even later doet hij het weer.
Weekje later op een gegeven moment (na een eindje rijden) opnieuw proberen te starten, helemaal niets meer. wel geluid, maar de motor kwam maar niet op gang. Af laten slepen en nieuw brandstoffilter in de auto gezet. Hierna startte hij eigenlijk wel gewoon normaal weer.
Maar weer werd het soms slechter bij de warmstart.
2 weken na het inzetten van nieuw brandstoffilter startte hij na 2 uur stilstaan wel, maar verzoop gelijk. Af laten slepen en doorstart gemaakt, hierna liep de auto eigenlijk weer.
Van de week viel wederom het vermogen even weg (weer op de snelweg, op korte afstanden geen last van) en daarna doet hij het weer.
Het koud starten gaat nu eigenlijk goed, alleen het warm starten gaat niet echt van harte, dus niet echt betrouwbaar om even mee naar de winkel te gaan om boodschappen te doen.
Weet iemand wat het probleem kan zijn, buiten de brandstoffilter om?

Gipsy1981

Geplaatst door Gipsy1981 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Kan een slecht werkende BDP-gever (krukaspositie- of toerental-sensor) zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.