Volvo V70: startproblemen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: B5252S., Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 106

Goedemiddag,
Het probleem is het volgende. Koude start,prima.Heel kort ritje(1 of 2 km) motor is dus nog koud.Motor uitgezet, dan na 5-10 min. weer starten. Motor smoort, sputtert, komt niet op toeren, slaat dan af en is niet meer aan de gang te krijgen.Moet zo'n half uur wachten, motor start weer normaal.Geprobeerd: net als hierboven maar dan stationair laten draaien,bij het voorzichtig gas geven, slaat de motor weer af en jawel, niet meer te starten.Wagen laten staan, later op de dag weer gestart en dat ging weer prima. Het lijkt wel of er zoveel benzine rijkelijk wordt ingebracht, dat de motor 'verzuipt'. Of dat er zich nog een te rijk gasmengsel in de carburateur bevindt. Vanaf 04-'14 in ons bezit, wel altijd een benzine lucht met (alleen) starten merkbaar, ventilator staat ook meestal aan. Vlg. verkoper was dit inherent aan het motortype 2.5 10V. Wij rijden weinig. Nu 12000 km erbij gereden. Wie wil op dit probleem reageren?
Vriendelijk groet, Peter.

Peter Marcelis

Geplaatst door Peter Marcelis (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4040 (190) PRO, 7 jaar geleden

Laat de motor eens uitlezen op fouten.
Lijkt op een defecte koelvloeistof temperatuurvoeler (motor verzuipt)

zappa1956 (0), 7 jaar geleden

had laatste 1 kapotte bougiedop..gaatje en liep op 4 cylinders met zelfde symptomen. Check de dopen en dekabels, de kleur van de 5 bougies. is dat goed, misscien de injectoren, gas-luchtmengesle laten meten want zo klinkt het ook.
succes zappa1956

Highway (65) PRO, 7 jaar geleden

Wat doet de nokkenas versteller? Heb een soort gelijk probleem gehad en daar werkte de nokkenas versteller in het nokkenas tandwiel niet meer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.