Volvo V70 2002: Zekering knapt van oa de nokkenassensor

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: B5244T3, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 147

Bij deze Volvo is de zekering geknapt van de nokkenassensor, turboregelklep en EVAP (tankontluchting) klep. En er staat ook nog een verwarming van de carterontluchting in het schema.

De zekering springt er gelijk weer uit. Volgens het schema dat we hebben is deze zekering alleen voor die 3 sensoren/regelkleppen en die verwarming van de carterontluchting bedoeld en verder niet. Als ik de stekkers losgooi van de 3 sensors en regelkleppen blijft de zekering knappen.Dus blijft over die verwarming van de carterontluchting.

Maar, die kan ik niet vinden. Of hij zit niet gemonteerd op deze Nederlandse versie of er zit een kortsluiting ergens in de bedrading.

Iemand een idee of die verwarming er op zit en waar die zich dan bevindt?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (140) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Highway (115) PRO, 7 jaar geleden

Ik weet niet over een carter ventilatie verwarming op zit. Ik heb een soort gelijke storing gehad en daar was de aircopomp de boosdoener. De spoel van de pomp maakte sluiting.

check

Beste antwoord, geplaatst door Siem Bijman (140) PRO, 7 jaar geleden

De zekering van de aircopomp is een andere.

Ik heb de carterslang gevolgd en zag dat deze aangesloten zit op een soort vacuumklep die in de aanzuigslang vanaf het luchtfilter zit, vlak voor de turbo. Daar zit ook een stekker op en die eraf gehaald en de zekering blijft heel.

Denkelijk is dat dus de verwarming van de carterontluchting die ik in mijn schema zie.

Fouten gewist en probleem opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.