Volvo 340: startproblemen.

Bouwjaar: 1989

Ik heb een Volvo 340 GL K6 met 1700 motor. Als ik deze koud start met choke loopt hij meestal direkt. Na ongveer 1 km druk ik de choke in en loopt hij goed. Als na ongeveer 2 km ergens moet zijn en de 340 stilzet en daarna weer wil starten, wil hij soms met geen mogelijkheid starte. Meestal is dan de accu leeg en daar sta je dan. Als de rit ongeveer 10 km is en de 340 daarna stilgezet wordt en kort daarna weer gestart wordt loopt hij wel direkt, soms xonder choke ook al.
Hoe is dit probleem van weer starten na een kort ritje, op te lossen ?

Hommerson

Geplaatst door Hommerson (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 340? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

tijne (0), 18 jaar geleden

controleer je verdeller kap en rotor maar is op slijtage en of vocht.

gr tijne

Hommerson (0), 18 jaar geleden

verdelerkap en rotor zijn OK. Het probleem van niet starten is alleen, als er bv. niet meer dan 2 km mee gereden is, daarna gestopt, en weer weg willen rijden, c.q starten, dan start hij meestal niet. Als de ritten langer zijn bv. minimaal 10 tot 15 km en er moet daarna weer gestart worden geen enkel probleem. Heeft het nog niet op temperatuur zijn van de motor hier iets mee te maken ?

tijne (0), 18 jaar geleden

dan moet je is uit proberen als hij niet start of hij dan wel vonkt.

gr tijne

webro (0) PRO, 18 jaar geleden

controleer de bobine eens

gr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 340 of stel zelf een nieuwe vraag.