Volvo XC70 2005: Startproblemen Volvo XC70 D5

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 2401, Vermogen (kw): 120

Sinds een aantal maanden heb ik een Volvo Xc70 D5 die soms startproblemen heeft. In het begin kreeg ik vaak de melding “starten verhinderd, probeer opnieuw”. De motor draait rond maar slaat niet aan. Sindsdien heb ik de antennering vervangen. Het startprobleem was daarmee niet verholpen maar de melding “starten verhinderd, probeer opnieuw” is wel verdwenen. Opvallend start ie sinds het deze dagen koud is wel meteen smorgens en voorheen in de ochtend niet meteen (zomer).

Ik heb tot nu toe alleen de accu vervangen (zwakke accu) en de antennering. Nu wil ik de krukassensor (heb ik liggen) en de startmotor vervangen. Iemand een idee wat het kan zijn.

Alvast mijn dank.

Ylias

Geplaatst door Ylias (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo XC70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Highway (115) PRO, 6 jaar geleden

probeer eerst een andere sleutel en laat hem uitlezen.

Ylias (0), 6 jaar geleden

Precies dezelfde problemen met de reservesleutel. Vreemd is dat ie nu het koud is wel meteen start.

Ylias (0), 6 jaar geleden

Iemand een idee wat het kan zijn. Sinds dat het koud is een aantal dagen start de auto wel meteen. Bij vochtig weer niet.

Herman BMW (0) PRO, 6 jaar geleden

Lijkt op een probleem van een door vocht aangetaste CEM.
De CEM zit gemonteerd links onder je paravan en is van binnenaf als je de onderplaat bij de bestuurder weg haalt ook zichtbaar.
Er kwam weleens "water" via de kabelboom en ook mede door een slechte waterafvoer naar binnen en je dit probleem krijgt.
Advies stekkers losnemen en controleren op oxidatie.

Ylias (0), 6 jaar geleden

Zal ik doen. Hopelijk is het nog te redden als dit het probleem blijkt te zijn.

Ik heb m uitgelezen met Vida en gaf volgende storingen aan:

Highway (115) PRO, 6 jaar geleden

beide niks met starten te maken. Een foutcode is van een kachelmotortje. Andere is van de sirene waarschijnlijk is die defect aan het gaan. (noodstroomaccu)

Ylias (0), 6 jaar geleden

Heb problemen gehad met de airco. De airco deed het voor een paar minuten en viel daarna uit. Een lichte tik op de magneetkoppeling van de compressor zorgde ervoor dat ie het weer deed. Misschien heeft het hier mee te maken. Ook merk ik dat de middenconsole flink warm wordt ook al staat blower op stand 0. Wil het startprobleem aanpakken en dan stap voor stap de overige problemen aanpakken.

Ylias (0), 6 jaar geleden

2 dagen terug zijn de problemen weer teruggekeerd. Heeft het toch met het weer te maken? De CEM moet ik nog loskloppelen en nakijken.

Ylias (0), 6 jaar geleden

Afgelopen 2/3weken met de kou ging het starten probleemloos. Sinds 3dagen weer slecht starten. Ik wilde bij de CEM komen en heb alvast de bekleding bij de passagiersaantallen losgehaald. Wat blijkt nu, wanneer ik de ruitensproeier gebruik, lekt er water bij de passagierskant. Iemand hier bekend mee en heeft het een met het ander te maken? (Startproblemen)

Ylias (0), 4 jaar geleden

Probleem leek toch een combinatie van defecte startmotor en immobilizer (contactring). Auto start weer als vanouds

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo XC70 of stel zelf een nieuwe vraag.