Volvo S60: stationair slecht lopen wanneer motor warm is

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4

Goedenavond,

Ik heb een volvo S60 2.4 benzine uit 2001 met 225000 km. De auto loopt staionair goed wanneer koud. Na een rit op de snelweg loopt de motor rauw, ploffen uit de uitlaat. Lijkt wel 4 cilinders maar als je bobines stuk voor stuk loskoppelt gaat de motor wel iets slechter lopen maar niet dat een cilinder het slechter doet dan de ander. Na een tijdje gaat de motor weer goed lopen maar danst het toerental. Als het toerental danst en ik de stekker van de luchtmassameter eraf haal loopt de motor weer beter en regelmatig stationair. Na uitlezing bij de garage was de conclusie bobine cilinder 1 defect. Nieuwe geinstalleerd maar probleem hetzefde. Bobines onderling uitwisselen heeft niet geholpen en gasklephuis reinigen ook niet. Een monteur van de volvo garage die de auto altijd onderhouden heeft weet het ook niet meer. Wie kan mij helpen aub. Alvast hartelijk dank.

janvermaas

Geplaatst door janvermaas (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S60? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Highway (110) PRO, 12 jaar geleden

ik denk vervuiling, waardoor je nokkenasversteller de boel verstoort.

janvermaas (0), 12 jaar geleden

Dank voor het snelle antwoord. Hoe kan ik de vervuiling oplossen zodat de nokkenasversteller de boel niet meer verstoort

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S60 of stel zelf een nieuwe vraag.