Volvo V50: Storing mistachterlicht

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6 D

Op mijn auto zit een trekhaak met een 13-polige Jeager stekkerdoos gemonteerd. Ik heb een fietsendrager met 7-polige stekker, dus heb ik een verloopstuk nodig. Iedere keer als ik het verloopstuk op de stekkerdoos plaats verschijnt er op het dashboard de melding 'storing mistachterlicht'. Als ik het verloopstuk verwijder, krijg ik de melding niet meer.
Tenminste, tot twee weken geleden. Nu blijft de melding verschijnen, ook als het verloopstuk niet in de stekkerdoos zit. Mijn eerste gedachte was: lampje kapot. Lampje gechecked en dat is nog heel. Tweede gedachte: een kapotte zekering. In het instructieboekje staat helemaal niets vermeld over een zekering voor het mistachterlicht (ook niet voor die van het dimlicht of stadslicht overigens). Ik kan me niet voorstellen dat er voor de mistachterlichten geen zekering aanwezig is. Kan iemand mij vertellen waar die te vinden zou moeten zijn? En is de meest voor de hand liggende reden dat het mist achterlicht het niet doet een kapotte zekering, of is er een andere logischere reden, gezien de melding zich ook voordoet als het verloopstuk bevestigd is? Of zit er bij de aansluiting voor de stekkerdoos iets niet goed?

Heeft iemand een antwoord op deze vragen?

Groet, Ingo

wavesport

Geplaatst door wavesport (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V50? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

UNIVERSEEL11698 (0) PRO, 13 jaar geleden

Zit een klein schakelaartje in die stekkerdoos, is die nog wel goed?
Oiram

Volvo-Specialist (0) PRO, 13 jaar geleden

Waarschijnlijk zit er een universele Jeager stekkerdoos onder met een apart schakelaartje voor de mistachterlamp !!
Die schakelaartjes hebben na enige tijd geen contact meer en dan brand de mistachterlamp niet meer en krijg je de melding ook als het verloopstuk er NIET in zit.
Als het verloopstuk er WEL in zit en er zit niets in gestoken (of een fietsendrager ZONDER mistachterlicht) word de kabel naar het mistachterlcht OOK onderbroken en krijg je ook een melding !!

wavesport (0), 13 jaar geleden

Heb net de stekkerdoos nagekeken. Was inderdaad het schakelaartje, of in ieder geval het pinnetje in de stekkerdoos. Deze bleef ingedrukt, ook als het verloopstuk niet in de stekkerdoos zat. Ik heb met wat WD40 het pinnetje van de schakelaart ingespoten en het verloopstuk een paar in en uit de doos gedaan en na een paar keer kwam het pinnetje van de schakelaar wel terug. De melding is nu verdwenen als het verloopstuk niet aangesloten is en het mistachterlicht werkt dan ook weer. Dus het probleem is opgelost!
Bedankt voor jullie tips!

Groet, ingo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.