Volvo S40: stuurhoeksensor reageerd niet na vervanging van volvo S40 2.4 ty

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4 automatic

na een aanrijding heb ik de airbags moeten v.v van mijn volvo S40 2.4 type 2 uit 2005(inclusief de sleepring achter het stuur vanwege de gesmolte stekker voor de bestuurdersairbag) ik heb toen een sleepring/stuurhoeksensor van een volvo V50 1.6D uit 2010 gemonteerd, na het uitlezen bij de dealer bleek deze stuurhoeksensor niet te communiseren met de rest van de auto.
De dealer vertelde mij nu dat ik een nieuwe stuurhoeksensor/sleepring moest kopen bij de dealer omdat een gebruikte nooit zal werken vanwege verkeerde software in de gebruikte sensor, en de nieuwe wel de juiste software zou hebben.

dus als je schade zou rijden zou je dus altijd (als je hem nodig hebt natuurlijk) zo`n stuurhoeksensor bij de dealer nieuw moeten kopen omdat de volvo fabriek de software er wel in kan zetten? dit lijkt me erg sterk????

Wie kan mij meer informatie over dit probleem geven (is het wel mogelijk om software te veranderen, kun je wel stuurhoeksensors uitwisselen van s40 type 2 en V50etc etc...)? Want de dealer vertrouw ik niet echt 100% namelijk

wouterketelaar

Geplaatst door wouterketelaar (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (2150) PRO, 11 jaar geleden

Het is wel zo dat tegenwoordig veel electronische componenten , auto gebonden zijn , dus niet onderling uitwisselbaar .
Ze moeten minimaal ingeleerd/aangemeld worden in de software van de auto.
Of dit voor de stuurhoeksensor ook geldt ? het lijkt me wel een voertuigspecifiek onderdeel.
Daarintegen , zijn ze wel te calibreren en aan te passen , tja.

wouterketelaar (0), 10 jaar geleden

Het blijkt dus dat de sleepring in de loop der tijd veranderd is qua software die schijnbaar (dat zegt de dealer tenminste) niet te veranderen is. Heb nu een sleepring uit een volvo s40 type 2 uit 2005 gemonteerd en die werkt wel! Alleen nu werkt de stuurwielbediening niet meer

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.