Volvo 850 1996: stuurinrichting

Bouwjaar: 1996

Plotseling gaat het sturen op sommige momenten zwaar, zelfs zo zwaar dat ik dacht dat het stuurslot erop ging.(paniek)Door harder aan het stuur te trekken hoorde ik bij stapvoets rijden een "knak" en voelde een trilling vanonder het schutbord komen. Door ANWB WWacht naar huis gebracht op autoambulance.
Daarna het complete stuurhuis vervangen en omdat de klachten bleven, de pomp van de rembekrachtiging vervangen. Verder nog de kruiskoppeling van de stuurpen gesmeerd doch niets heeft geholpen.
Af en toe kraak het stuur(sturen)nog steeds, stuurt af en toe nog zwaar en het voelt soms aan alsof "er boter" inzit.
Olie rembekrachting ververst en staat op max peil.
Inmiddels geconsteerd dat bij stilstand en stationairdraaiende motor bij het sturen de linker veerpoot en of schokdemper (bovenste lager) niet soepel meedraaid. Dit gaat schoksgewijs.
Volgens de vakman is mogelijk het bovenste lager van de veerpoot kapot doch een ander deskundige vermoed dat de schokdemper defect is. Voordat ik weer hoge kosten moet maken zou ik graag advies willen hebben van iemand die "mijn" probleem kent en natuurlijk de oplossing weet. Alvast dank voor de moeite.Theo.

volvo003

Geplaatst door volvo003 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 850? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Bird (0) PRO, 19 jaar geleden

Al is de schokdemper defect dit maakt voor het sturen niet zoveel uit.Als het zwaar sturen gebeurd de eerste paar minuten en daarna beter wordt is meestal het stuurhuis aan vervanging toe.Als de kruiskoppeling stuk is draait het stuur meestal met schokken.

volvo003 (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor je reactie...
VAN DE DRIE GENOEMDE OPTIES LIJKT MIJ DE LAATSTE DAN HET MEEST VOOR DE HAND TE LIGGEN. ZOALS VERMELD HAD IK HET STUURHUIS EN REMBEKRACHTIGINGSPOMP AL VERVANGEN. IK ZAL EERST DUS DE KRUISKOPPELING CONTROLEREN. BIRD... WEET JIJ HOE IK DEZE CONTROLE (ZELF) KAN DOEN?

Daytonawim (0), 19 jaar geleden

Ik weet het zo ook even niet, maar kijk eens op www.volvo850forum.com of www.volvo850club.nl
Daar zitten erg veel techneuten :-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 850 of stel zelf een nieuwe vraag.