Volvo S40: Terugvallen snelheid

Bouwjaar: 1996

Hallo,

Ik reed laatst in Oostenrijk met mijn S40 op LPG G3 ( over een stuk vals plat) en merkte opeens dat de snelheid terugviel naar 80. Hij wilde niet harder meer, terugschakelen naar 4 en proberen door te trekken resulteerde ook in een max. snelheid van 80, en eenmaal doorgeschakeld naar z'n 5 ging ie niet meer harder dan 70. Switchen tussen benzine en LPG loste niks op. Na 3 km. ofzo, was het over. Heeft iemand een idee wat dit heeft kunnen zijn?

Michael7687

Geplaatst door Michael7687 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

mvdkant (0), 18 jaar geleden

vaak is dit het ingrijpen van het motormanagement systeem ivm. een storing in de inspuiting. ik weet niet of volvo een computer aan je auto kan hangen maar in het geval dit wel zo is dan kunnen ze de storing uitlezen uit de computer van je auto en dan weet je gelijk wat er aan de hand kan zijn.

groet,
martin

tijne (0), 18 jaar geleden

kan waarschijnlijk niet martin want zijn lampje is niet gaan branden zo als ik hier uit begrijp dus heeft de comp niks op geslagen.

maar martin heeft wel gelijk dat het waarschijnlijk een fout is geweest van de een of andere senzor die zich zelf weer heeft herstelt.

als het probleem niet meer terug komt gewoon vergeten mogt het ooit nog is terug komen dan als nog naar de dealer.

gr tijne

ben1006 (0), 18 jaar geleden

hoe oud zijn je koppelingsplaten?? hoeveel km heeft het op de teller??
lijkt erop dat je platen vervangen moeten worden check dit eens!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.