Volvo V40: Tik in motor 1.8 GDI

Bouwjaar: 2000

Ik hoor bij deze een tik uit het vooronder komen. De stoters zijn al vernieuwd, omdat die vaak de problemen veroorzaken, maar dit was het niet.Ze hebben het over een lager, maar daar wil ik niet aan. Zou er een andere oorzaak kunnen wezen? De juiste olie zit er ook al in. De tik is het duidelijkst hoorbaar onder het uitlaatspruitstuk, maar dat zegt denk ik niks.Hoe warmer de auto hoe harder.Als je gasgeeft word het niet echt erger, maar meer als je het gas loslaat en dan stationair laat draaien hoor je het duidelijk.

tsjitske

Geplaatst door tsjitske (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

tijne (0), 18 jaar geleden

doet mij aan de ene kant denken aan een drijfstang lager en aan de andere kant een niet goed werkende hydrolise klepstotter.

komt het geluit onder uit de motor of boven uit? en hoeveel km's heeft die gelopen?

gr tijne

JAN/DODGE (0) PRO, 18 jaar geleden

Denk ook een hydraulische klepstoter.
misschien vervuild,waardoor hij niet op de juiste druk komt
gr Jan

tsjitske (0), 18 jaar geleden

De stoters zijn al vernieuwd en schone goede olie er in. Het is een beetje moeilijk te plaatsen, maar naar alle waarschijnlijkheid uit het onderblok.Misschien een zuigerpen???
Het blok heeft 150000 gelopen.Trouwens, ik zag aan de achterzijde nog een stekkerblok zitten. Heb er niet goed naar gekeken wat het component was, maar er zaten zo'n 6 pennen op.Zit midden op de motor aan achterzijde. Geen idee wat dat is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.