Volvo S40: Traction control(anti doorslip regeling)

Bouwjaar: 2000

Hallo,ik hoop dat iemand daar in Nederland mij kan helpen.Helaas is de informatie hier in Nieuw Zeeland voor Volvo's een beetje matig.(En de dealer is helaas ook voor ons vrije werklaatsen niet erg behulpzaam)Deze auto heeft een waarschuwings lampje aan en de klant zegt dat zijn traction control niet werkt.Ik heb het systeem met onze Bosch KTS uitgelezen en krijg de volgende codes:166(auxiliary air solenoid valve1 inadequate effect) en 145(Torque limitation error detected)Weet iemand van jullie Volvo specialisten watt dit betekend of waar ik moet beginnen te zoeken?Hebben deze auto's bepaalde problemen?Op het moment heb ik niet de beschikking over een schakelschema.Maar met een beetje zoeken hoop ik daar wel aan te komen.
Bij voorbaat dank,
John Gijsbers (Amsterdam Cars Ltd,Lower Hutt(Wellington) New Zealand.

John5720

Geplaatst door John5720 (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hoi

Ik zou je best willen helpen maar ik kan op dit moment maar moeilijk bij de gegevens want het bedrijf waar ik werkzaam ben heeft afgelopen maandag brand gehad.

Met traction control bedoel je DSA.
Welk lampje brand van het motormangement of van DSA?
Kun je voor mijn de foutcode's in het nederlands vertalen.
Ik ken wel engels maar dit is me een beetje te techinsche.

John5720 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo volvoxc90,ik zal je morgenavond nog wat meer informatie geven.Wat de vertaling betreft,ik zal het proberen,maar zelfs in het engels vindt ik het zelf verwarrend! 166:hulp lucht electromagnetische klep 1 unvoldoende effectief. En 145:Koppel begrenzings fout gevonden.
Heel veel dank voor je moeite,
John

John5720 (0) PRO, 18 jaar geleden

Beste volvoxc90,ik heb de auto vandaag nog een keer gescanned.(De vorige keer had ik de codes gewist)De code zit in het motormanagement.Wij kunned de antie doorslip regeling zelf niet scannen.Hij heeft weer kode 145 erin zitten.Het lampje is wel de anti doorslip regeling volgens mij.Een driehoek met een autootje erin met 2 kronkelige lijnen eronder.Groeten uit NZ,
John

volvoxc90 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo, Ik heb je een maltje gestuurd maar je antwoord niet.
Ik heb namelijk problemen met de code's met deomschrijfing van de code die je gaf. 145 zit de fout in een andere regeleenheid en dat zou dan dsa ... zijn. Geef antwoord op mijn mailtje misschien dat ik je dan verder kan helpen.

klakke6321 (0) PRO, 18 jaar geleden

Iets dat veel voorkomt is de ABS computer, net als bij de 850 en S/V70.
Doordat het systeem bij de S80 iets complexer is als bij deze oudere modellen kun je vanallerlei foutcodes tegenkomen, ook in het brandstofsysteeem.
Kijk voor de grap eens op www.volvoabsrepair.com

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.