Volvo S40: type moterolie

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Ik heb dit weekend een onderhouds beurt aan de wagen gedaan olie, oliefilter enz. normaal zat er altijd 5w40 olie in maar nu zeiden ze bij de autoshop dat ik 10 w 40 moest gebruiken en heb dit ook gedaan maar is dit goed ?
het betreft een s40 phase 1 van 04/2000 .
Ik doe elke dag snelweg voor mijn werk. Ik heb nog een bus 5w40 mobil 1 staan ik kan nog veranderen als ik de olie terug aflaat, maar moet ik dan de oliefilter ook afhalen en leegmaken ?

dirk30

Geplaatst door dirk30 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

samvanneste (0), 12 jaar geleden

persoonlijk zou ik er 5w-30 in doen van castrol de fabriekant schrijf dat voor.
en eventueel nieuwe oliefilter plaatsen.
MVG
Sam Vanneste

Kokopelli (0), 12 jaar geleden

Dirk, misschien is het beter om deze vraag te stellen voor je aan je klus begint.
Het is altijd het beste om je aan de olievoorschriften van de fabrikant te houden. Zij hebben motoren daarop getest. Het merk van de olie maakt niets uit, maar de viscositeit wel. Ik ben het zeker eens met wat Sam schrijft, omdat naar mijn ervaring Castrol sowieso een prima olie is. Ook is een 5W30 olie vrijwel zeker een synthetische olie, terwijl een 10W40 half systhetisch is, wat volgens het boekje van Citroën schadelijk kan zijn voor je katalysator. Citroën prefereert Total, maar ik heb 10 jaar lang Castrol GTX3 met een dunnere viscositeit gebruikt dan voorgeschreven in mijn toenmalige BX. Feitelijk deed ik er een betere olie in dan nodig was. Andersom is dus niet goed. Eigenlijk heb jij dat nu gedaan. De autoshop verkoopt jou olie die ze hebben, daarom zegt men dat het goed is.
Ik denk dat je bij het vervangen van je olie het oliefilter niet persé hoeft te vervangen. Wel zou ik het filter er af halen en leeg laten lopen. Het kleine beetje wat er dan nog inzit, is verwaarloosbaar op de enkele liters die er weer ingaan. Succes!

dirk30 (0), 12 jaar geleden

In het boekje staat in dat ik met de 10w40 mag rijden, en heb daar nu zoon 500km mee gereden. Voor de zekerheid kan ik misschien wel terug naar 5w40 gaan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.