Volvo S80: uitbouwen radio-cd speler

Bouwjaar: 1999

Sinds enige tijd heb ik (in m'n S80 T6 '99 met Pro-Logic geluidssysteem) last van het feit dat op onregelmatig momenten, de linker achterdeur luidspeaker en de li hoedenplank speaker geen geluid geven. Dan werken de speakers amen weer wel, dan weer niet. Ik heb het idee dat er ergens achter de radio een contact los zit.Weet iemand op welke wijze de radio (HU 801) uitgebouwd kan worden; hoe zit dit in het dashboard gemonteerd ?? Is uitbouw van de radio een moeilijke klus ik kan nergens schroefjes of boutjes vinden waarmee deze in of aan de unit zit verbonden of is het een kliksysteem ?? Hoop dat ik zelf het probleem kan oplossen....

adrink

Geplaatst door adrink (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Gertjan3702 (0), 19 jaar geleden

Heb zelf V70 nieuwe tyupe, maar neem aan dat dit ongeveer hetzelfde gaat:

Strip onder climate-control panel voorzichtig naar voren trekken (geen schroeven), schroeven CC panel losdraaien, dit naar voren en naar beneden trekken. Stekkers losnemen en verwijderen. Nu kun je volgens mij bij de radio.

Succes
MVG Gertjan

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Los contact zal het niet zijn nog nooit mee gemaak maar een keer moet de eerste keer zijn. Je kunt een ruilradio bestellen bij Volvo. Let op dit kun je niet zelf want er moet software in de radio.

chris1656 (0) PRO, 19 jaar geleden

Pas maar op met het demonteren van je cc paneel. Als je de stekkers los trekt met het contact aan heb je gelijk een storing in je airbag. Een HU 803 heeft trouwens een aparte versterker onder je passagiersstoel. De storing kan in de radio, in de versterker en in de kabel er tussen zitten. Je kan bij deze autos eigenlijk zelf niets. Ik zou maar naar de dealer gaan.

adrink (0), 19 jaar geleden

Inderdaad, ik heb het vervelende probleem nog niet kunnen oplossen. Maar ik denk dat het beste is, mijn garage ernaar laten kijken, ondanks alle goede en duidelijke tips welke ik heb ontvangen. Zodra mij u meer bekend is via de garage meld ik dit. Toine

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S80 of stel zelf een nieuwe vraag.