Volvo V40: V40 met "hangkont"

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8 16V

Hallo,

Als ik mijn V40 vergelijk met andere exemplaren, dan lijkt het erop alsof de mijne aan de achterkant lager ligt. Alsof er lading tegels in kofferbak liggen, terwijl die er niet in liggen.

De auto is voorzien v.e. grote LPG ringtank ( Vialle 45 liter?) en er zit een trekhaak (niet org. Volvo) onder. Volgens de dealer zou dit geen invloed moeten hebben op de vering en volgens de vakgarage, waar hij in onderhoud is, juist wel. Alleen kunnen zij geen onjuistheden vinden. Hij is i.i.g. niet verlaagd aan de achterzijde, dat is vrij zeker.

Buiten dat het er niet uitziet, geeft het bij drempels problemen. Zware beladingen en caravans geven daarintegen weer geen problemen, wat je wel zou verwachten.

Mijn vraag: Wie heeft er nou gelijk? Heeft het invloed op de wegligging?
En is er een oplossing voor door b.v. de achterzijde te verhogen of juist de voorzijde juist te verlagen waardoor hij a.h.w. weer "gelijk" komt te liggen? (dat lage staat 'm op zich wel, vind ik.)

Ik hoor het graag.

Gr,
Remco.

rvdm72

Geplaatst door rvdm72 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (10) PRO, 13 jaar geleden

ik zou gewoon een setje hulp veren indien mogelijk bij jou wagen er achter bij laten zetten.


groetjes jan.

gilbertb (0), 13 jaar geleden

voor deze auto`s zijn er geen hulp veren te verkrijgen, wel de zogenaamde "caravan veren" het is een zwaardere veer [soort modivicatie]€80 stuk.

brunovanderjeught (0), 13 jaar geleden

U kan ook MAXAIR schokdempers van monroe plaatsen, deze zijn electronisch regelbaar vanuit de bestuurderszetel, en u kan deze naar wens hoger of lager instellen, en bij zware last, hangt hij nog normaal.

volvo 1971 (0), 13 jaar geleden

Heb je wel voor en achter dezelfde banden?

V40 willen ook nog wel eens slap worden in de achterveren waardoor ze gaan "hangen" op de kont!

Taunusatmocossie (0), 13 jaar geleden

Hulpveren zijn zeker wel te krijgen voor de V40http://www.mobilityparts.nl/catalog/prod...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.