Volvo V40: v40 start moeilijk

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel

Hallo,

Sedert enige tijd start onze v40 slecht .Dit is wel enkel bij "koude" start.
De motor slaat aan,versnelt(+-1sec.) even in toeren,waarna hij terug stilvalt.Gas geven helpt niet.Bij de tweede poging is het maar even een gegrom onder de kap,waarna hij opnieuw stilvalt.Bij de derde poging lukt het dan wel.Warm starten is geen probleem.We hebben soms al de indruk gehad dat tijdens het rijden,de motor ook durft versnellen of vertragen.Zowat alles is in de garage al gechekt of vervangen geweest.Laatst is er nog een andere solinoide(kabel)geplaatst...helaas is het ook dat niet.Auto heeft 275000km.

verofozie

Geplaatst door verofozie (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

ik bedenk maar iets....

Er wordt lucht aangezogen in het brandstofsysteem.De lucht (schuim) veroorzaakt geen merkbare storing) Bij stilstand verzamelt deze lucht zich op de hoge plaatsen..(schuim verdwijnt) En bij het starten geeft dat problemen, tot de luchtbel verdwenen is.

Als er bv tijdens het tanken ook iets anders dan diesel is getankt?? kun je hetzelfde effect hebben.. zolang de motor draait heeft de vreemde brandstof geen effect. (is gemengd) bij stilstand scheidt het zich..lichte vloeistof hoog en zware laag...

Highway (135) PRO, 11 jaar geleden

controleer klepspeling en of koudstartvervroeging (deze klep moet bij op contact zetten snel rattelen voor ong 20/30 seconden)

Herman BMW (0) PRO, 11 jaar geleden

Precies wat Highway zegt!

volvoc80 (0), 11 jaar geleden

gloeibougie defect of koudestartventiel defect als je kontakt aanzet moet je even wat horen

verofozie (0), 11 jaar geleden

Auto nu start beter maar gaat regelmatig versnellen in toerental zonder gas te geven(aan rood licht bvb).Klepspeling ok,gloeib ok,koudestartvervr ok.

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

toch lucht??

volvoc80 (0), 10 jaar geleden

brandstofpomp afstellen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.