Volvo V40 1999: Geleiderol V-riem V40

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Beste Forum,

Van het weekeinde viel plots mijn stuurbekrachtiging af en gingen en er diverse lampjes branden op mijn dashboard, na de auto direkt aan de kant te zetten en de motorkap open te maken was al snel duidelijk waar de oorzaak lag.
De geleiderol van mijn v-snaar was aangelopen en de v-snaar is eraf gelopen.
De geleiderol heb ik ter plaaatse kunnen demonteren en zag de achter liggende schade aan het blok ook direkt.
Een nieuwe geleiderol kopen is het probleem niet echter zie ik de dat de ophanging van deze geleiderol op het blok is "opgevreten".

Nu is mijn vraag of dit een spanroller is waarbij ik bij dus een compleet nieuwe set erin kan zetten zodat de afgebroken nok ook meteen is hersteld.
Of is dit puur een geleideroller waarbij ik het aluminium op het blok egaal dien te maken en middels een metalen stift (laat ik dan draaien) waarbij ik de nieuwe roller erna op monteer.

Graag jullie advies aub, ik heb 2 foto's toegevoegd van de situatie welke ik heb aangetroffen (zonder de roller zelf) en twee foto's van nieuwe rollers waarvan ik er 1 nodig heb. (Spanner of gewoon een geleideroller)

Ik hoop dat jullie me verder kunnnen helpen cq kunnen voorzien van goed advies.

Alvast hartelijk dank !

Antal

Wallie_nl

Geplaatst door Wallie_nl (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

MWMautos (0), 11 jaar geleden

Ik vermoed dat de schade op een beugel zit dat je kan demonteren van de blok, niet op de blok zelf. Volgens mij zie ik in de foto's al een van de bouten waarmee je deze eraf kan halen. Ik meende drie van deze bouten en kassa.

Succes!
Martin

Wallie_nl (0), 11 jaar geleden

Hey Martin,

Bedankt voor je snelle reaktie !
Denk jij dat dit een spanner is dan of gewoon een beugel met plug waarop ik de geleider monteer ?
Ik heb geen tekening van dergelijk blok en durf dus totaal niet te zeggen of het hier om een spanner gaat of gewoon een steunpunt, daarbij komt ook bij dat de ruimte die ik heb niet erg royaal is waardoor ik makkelijk het een en ander kan zien. ;-)

Bedankt nogmaals voor het meedenken alvast !

Gr. Antal

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.