Volvo V40: V40 stottert op benzine, probleemloos op LPG-G3

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8

Goedenavond allen,

Sinds enige tijd stottert mijn V40 bij tijd en wijlen op benzine. Start op zich goed, maar maakt dan een klepperend geluid. Bij wegrijden lijkt de auto af te slaan, wat bij voldoende gas geven echter niet gebeurd. Rijdt stotterend en (zo lijkt het althans) met minder vermogen. Zodra hij overschakelt op LPG verdwijnt dit alles direct. De auto rijdt dan weer als een zonnetje.
Als ik airco onder het rijden aanzet, voel ik dit even aan het vermogen (ook op LPG). Kan dat ergens op wijzen?

Mijn uitlezer geeft P0303 als storingsmelding. Dit heb ik bij mijn vorige V40 ook eens gehad: een misfire in de 3e cylinder.

Eerder al voor naar de garage geweest, die konden niet echt iets vinden. Noemden iets over oude (of slechte kwaliteit) benzine en over de noodzaak van het 'schoonblazen' van de motor (door vaker op benzine te rijden en flink te gassen). Dit zou echter niet nodig moeten zijn?

Voordat ik weer terugga naar de garage dacht ik er goed aan te doen eerst hier eens te vragen, in de hoop bruikbare aanwijzingen te krijgen.

Ik vergeet te vermelden dat mijn brandstofindicator (benzine) defect is, geeft constant een lege tank aan. Al eens afgetankt in de hoop de vlotter los te krijgen, maar zonder succes.

Bij voorbaat mijn hartelijke dank voor het meedenken!

SjoerdAE

Geplaatst door SjoerdAE (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Profundo Autoservice (0) PRO, 9 jaar geleden

lijkt erop dat het benzine systeem vervuild is, kan zijn dat de injector van cyl 3 verstopt zit of slecht functioneert.

Je kan proberen een halve tank benzine te tanken en er een injector cleaner aan toe te voegen.
Dan vervolgens inderdaad stevig rijden op benzine en hopen dat het helpt.

SjoerdAE (0), 9 jaar geleden

De reiniger is er een krappe twee maanden geleden door de garage ingedaan. Ik heb er gisteren al wat extra benzine ingegooid (voor de zekerheid). Vanmorgen (n.a.v. bovenstaande tip) geprobeerd om de rit naar mijn werk op benzine te maken. Al snel overgeschakeld op LPG, daar ik amper vermogen had en ik veel gerammel hoorde. Ook begon het motormanagementlampje te knipperen (eerder brandde deze enkel). Ik heb nog niet op kunnen zoeken wat dat betekent, maar het kan niet veel goeds zijn.

De auto liep na overschakeling op LPG wederom als een zonnetje.

Zou ik ondanks het (zeer) problematisch lopen op benzine toch op benzine moeten gaan rijden (met nogmaals een reinigingstoevoeging)? Ik kan me niet voorstellen dat dit zal helpen, maar ben natuurlijk een (kritische, maar toch) leek.

oldford (0) PRO, 9 jaar geleden

Knipperende motorlamp geeft aan dat er verbrandingen missen (misfies) in 1 of meer cylinders, waardoor de katalysator vernield kan worden.
Doorrijden op benzine met een knipperende motorlamp lijkt mij geen optie.

SjoerdAE (0), 9 jaar geleden

Oké, dan zijn we dat eens. Heb jij misschien een advies wat wel te doen?

oldford (0) PRO, 9 jaar geleden

Benzine druk meten. Indien goed dan benzine injectors demonteren en sproeipatoon bekijken of laten doen in combinatie met ultrasoon reinigen.

SjoerdAE (0), 9 jaar geleden

Vreemd genoeg zijn de klachten even plotseling weer verdwenen. Vandaag wel op benzine naar werk gereden. Misschien dus toch verstopt? Nog even aankijken.

De brandstofmeter nog wel altijd defect. Iemand tips wat daarmee te doen, of dien ik daarvoor een nieuw probleem aan te maken?

Profundo Autoservice (0) PRO, 9 jaar geleden

nee hoor, gewoon de vlotter uit de tank halen en een ander monteren, dan zal het probleem wel opgelost zijn.
Ik zou van te voren wel even de bedrading controleren of daar geen breuken of sluitingen in zitten.

richard9712 (0), 9 jaar geleden

Zorg ook dat de benzine tank voor minimaal 25% gevuld is om kapotlopen van de benzinepomp te voorkomen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.