Volvo V40: V40 T4 inhoud probleem

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: T4

Beste Profesionals en enthausiastelingen,

Vandaag heb ik een Volvo v40 T4 uit 1998 gekocht deze is dealer onderhouden en heeft 175.000 km op de teller hij heeft 2000 km terug een grote beurt gehad bij de Volvo dealer en heeft daarna 6 maanden stil gestaan.


Nu het probleem:

Bij normaal rijden gaat het goed, maar verlang ik meer van de auto dan houd hij in. Ik vermoed dat dit heeft te maken met het lange stilstaan. Verder klinkt de motor onder normale omstandigheden prima zonder tikken of onregelmatigheid en rijd de auto prima.

Wie heeft tips over wat ik zelf kan nakijken? Ander zal ik toch even langs de garage moeten.

Kleine update:

Ik heb een potje brandstofsysteem reiniger toegevoegd. En nadat ik een stuk heb gereden hiermee voelt hij al een stuk beter. Ik vermoed dat deze vervuild is geraakt door de oude brandstof. Als de tank leeg is vervang ik nog het brandstoffilter en hopenlijk is het leed dan geleden.

Erwin van de Beek

Geplaatst door Erwin van de Beek (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

gilbertb (0), 14 jaar geleden

Hallo. kijk even onder de auto of de intercooler +slangen lekken,[olie druppels] bij het accelereren verliest de turbo dan de druk. lang stilstaan worden de slangen poreus. suc6.

bormie (0) PRO, 14 jaar geleden

brandstofdruk meten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.