Volvo V50: V50 af en toe, weinig gas response en een fluitend geluid

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: D4164T, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Beste mensen,
Nog niet zo heel lang geleden vond ik dat mijn auto wat inhield, en toen ik stopte heb ik nog even motorkap open gezet en eens gas gegeven op het moment dat hij terugvalt hoor je een fluitende (vogeltjes achtig) geluid (feetje zo'n fast & furious geluid). Dit deed hij normaal niet, en na een paar keer gas geven was het weg. Kon ook niet plaatsen waar het geluid vanaf kwam.

Verder heb ik het toen niet meer gehad, nu heb ik onlangs de auto bij de garage gehad voor grote beurt distributie etc. I.v.m. zomervakantie. Nu rijdt ik naar mijn werk en bijna voordat ik daar ben reageert het gas bijna niet en toen ik onderaan de afrit stond en weer wat gas gaf kwam het fluitende geluid weer. Op mijn werk aangekomen nog eens motorkap open maar toen leek het geluid niet meer aanwezig te zijn.

Weet iemand wat dit kan zijn ? Ik ben nu een beetje huiverig om naar Spanje te rijden voor de zomer :S

Qonnex

Geplaatst door Qonnex (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V50? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Leo21 (0), 7 jaar geleden

Dat fluitend geluid onder de motorkap zou wel eens van de turbo kunnen komen. Heb ik ook gehad. Het motor vermogen loopt terug als de turbo defect raakt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.