Volvo V50: v50 start niet

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6

Heb V50 die na het vervangen van het brandstoffilter nog een paar tellen gelopen heeft daarna nog een paar keer gestart en toen deed de startmotor het niet meer heb systeem nog een keer met vacuumpomp ontlucht en met spanning direct op de startmotor met kontakt aan maar hij doet niks heb accu al losgehad,
deuren op slot/open hij doet niks geen foutcode alleen soms zie ik "imobilizer zie info" op het dashbord ook geeft hij het stuurslot vrij dus hij herkent de sleutel
heeft iemand advies.
b.v.d.frans

franstops

Geplaatst door franstops (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V50? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

franstops (0), 11 jaar geleden

Na demontage van het kontakt slot en wat jutteren met de connector starte hij weer connector schoongemaakt in ingespoten met kontaktspray en hij bleef het goed doen inoverleg alles maar weer gemonteert dus als het terug komt dan vervangen startslot.

jan5047 (0) PRO, 11 jaar geleden

dat is niet de oorzaak want als het slotstuk zou zijn moet hij wel starten met direcht stroom op de starter, maar goed hij doet het weer dus blijven rijden

Herman BMW (0) PRO, 11 jaar geleden

Het is bekend dat de SCU (contactslot) vooral in begin jaren van deze modellen vaak de geest gaven en aangezien jij deze al gedemonteerd had , kon je hem misschien beter vervangen.

franstops (0), 11 jaar geleden

Even een late reaktie op Jan 5047 waarschijnlijk stuurt het kontaktslot ook het motormanegement aan waardoor hij niet starte, en Herman Volvo de klant wilde geen nieuw kontaktslot dus maar weer terug erin gezet en tot nog toe geen probleem.
Gr. frans

jan5047 (0) PRO, 11 jaar geleden

maar als je nu rechtstreeks spanning hebt gezet op de startmotor dan moet deze toch gaan draaien of zie ik nu iets over het hoofd, je hebt een dikke + rechtstreeks van de accu, je hebt een massa via de- accu motorblok en dan zet je op de startmotor via de aanstuurdraad 15+ 12volt erop dan moet hij toch gaan draaien !

franstops (0), 11 jaar geleden

Jan de startmotor ging wel draaien maar hij starte niet.

Tech-center (0) PRO, 11 jaar geleden

Heb je niet een zekering van de plus pool van de accu opgeblazen ? Deze zitten aan de pluspool 10 centimeter naar beneden . (zitten er 2 op die brede strip)

jan5047 (0) PRO, 11 jaar geleden

maar u begon met u verhaal dat de startmotor niet draaide, dus u heeft mij op het verkeerde spoorgezet,lees nog maar eens goed na

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.